Yandex Metrica

Gözler bu görüşmede! Taraflardan peş peşe açıklamalar

Gözler bu görüşmede! Taraflardan peş peşe açıklamalar

ABD Başkanı Joe Biden, göreve gelmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirecek. Görüşme öncesi taraflardan peş peşe açıklamalar geldi. Beyaz Saray, görüşmeyle ilgili olarak "Samimi ve açık olmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Rusya temkinli.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Dünyanın gözü bu görüşmede. ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin, ilk yüz yüze görüşmelerini Brüksel'de gerçekleştirecek. Tarihi görüşmeyle ilgili taraflardan peş peşe açıklamalar geliyor.

TARAFLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray görüşmeyle  ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Samimi ve açık olmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, toplantının ardından Biden'ın tek başına basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

Bu açıklamanın ardından Kremlin de sessiz kalmadı ve Putin, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Sputnik'e açıklama yaparak Rus lider Putin'in de görüşme sonrası tek başına basın toplantısı yapacağını bildirdi.

KRİTİK GÖRÜŞME SALI GÜNÜ

ABD Başkanı Joe Biden, 15 Haziran'da Brüksel'de ABD-AB Zirvesi'ne katılacak ve 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Başkan olarak ilk yurt dışı gezisini yapan Biden, Avrupa'daki temaslarının her noktasında "ABD'nin geri döndüğünü ve dünya demokrasilerinin en çetin zorluklar ve gelecekleri için en önemli meselelerin üstesinden gelmede birlikte hareket edeceğini açıkça belirteceğini" söyledi.

Biden, temasları kapsamında Rusya lideri Putin ile de görüşeceğine işaret ederek, "Ona bilmesini istediğim şeyleri söyleyeceğim." diye konuştu.

"DEMOKRASİLERİN EGEMENLİĞİNİ İHLAL ETMENİN SONUÇLARI OLACAĞINI İLETECEĞİM"

ABD'nin Rusya ile gerginlik peşinde olmadığını, "istikrarlı, öngörülebilir bir ilişki" istediğini kaydeden Biden, "Ancak Rus hükümeti zararlı faaliyetlerde bulunursa ABD'nin sağlam ve anlamlı bir şekilde yanıt vereceği konusunda nettim, bunu zaten gösterdik. ABD, Avrupa ve başka yerlerde demokrasilerin egemenliğini ihlal etmenin sonuçları olacağını ileteceğim." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, Washington'un transatlantik ittifaka bağlılığının "kaya gibi sağlam" olduğunu da belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading