Yandex Metrica

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor

İsrail basını, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki heyetin Gazze'de ateşkes müzakereleri için pazartesi günü Katar'a gitmesinin beklendiğini duyurdu.

Dünya

24.03.2024, 19:54

İsrail Savaş Kabinesi, pazar akşamı toplanacak. İsrail basınında yer alan habere göre Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki heyetin bu nedenle Gazze'de ateşkes müzakereleri için pazartesi günü Katar'a gitmesinimn beklendiği belirtildi. Hamas, dün İsrail ile ateşkes ve esir değişimi mutabakatına ilişkin teklifi Katar ve Mısır'daki arabuluculara iletmişti. İsrail, bu teklifi akıl dışı olarak nitelendirmişti.

Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte telsiz konuşmaları Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte... Haberi Görüntüle

AŞIRI SAĞCI BAKAN'DAN SKANDAL İSTEK

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı görüşmelerden şu ana kadar sonuç çıkmamasının kendisini haklı çıkardığını iddia etti.

Hamas'ın dolaylı görüşmelerde İsrail'in esir tuttuğu 1000 Filistinlinin serbest bırakılmasını talep ettiğini söyleyen Smotrich, "savaş kabinesi ve güvenlik kurumlarında Hamas'la anlaşmayı destekleyenleri, yollarını kaybetmekle" suçladı.

Smotrich, "Netanyahu, heyete İsrail'de kalma ve İsrail ordusuna da derhal Refah'a girme; Hamas yok edilene kadar askeri baskıyı artırma emrini vermeli. Rehinelerin geri getirilmesi ancak bu şekilde mümkün olacak." ifadelerini kullandı.

Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit ve hepatit C vakası tespit edildi Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

Aksa Tufanı harekatı sonrası İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en 13 bin 500 çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bini aşkın Filistinli sivil öldürüldü. 73 binden fazla sivil ise bu saldırılar sonucu yaralandı. Yerel kaykanlar bina enkazlarında binlerce kişi olduğunu ve bunlardan çok önemli kısmının uzun süredir orada bulunduğunu ve çıkarılamadığını bildiriyor. İşgalci İsrail ordusu, sivillerin bulunduğu her noktayı hedef alarak okul, hastane, ibadethane, konut demeden bombalıyor. Uluslararası örgütlerin ve devletlerin saldırıları durdur çağrısına kulak tıkayan İsrail, ABD ve İngiltere'den aldığı cesaretle saldırılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Saldırılarda İsrail ordusu da kayıplar veriyor. İç kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan bu kayıplar işgal devleti tarafından 590 asker olarak açıklandı. Fakat kayıpların çok daha fazla olduğu, hükümetin bu kayıpları kamuoyu baskısı nedeniyle açıklamadığı belirtiliyor. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne ara verilmiş daha sonra bu ara 3 gün daha uzatılmıştı. İlan edilen insani arada 81 İsrailli esire karşılık 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. Ancak insani aralar İsrail'in keyfi tutuklamalarını engellemedi. İsrail güçleri işgal edilen topraklarda çok sayıda Filistinliyi gözaltına almaya, tutuklamaya ve hatta öldürmeye devam etti. İşgal altında tutulan Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten beri öldürülen Filistinli sayısı 424 olarak kayıtlara geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading