Yandex Metrica

Fransa eski sömürgelerine tekrar göz dikti! Gıda krizinden kurtulmanın yollarını arıyorlar

Fransa eski sömürgelerine tekrar göz dikti! Gıda krizinden kurtulmanın yollarını arıyorlar

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş küresel çapta bir gıda krizini beraberinde getirirken Fransa eski sömürgesi Afrika kıtasına tekrar gözünü dikti. Sömürgelerle kendini iflah eden Fransa, Senegal gibi ülkelerin verimli arazilerini tarım faaliyetleri için kullanmak üzere bir dizi girişim başlattı.

Dünya

23.01.2024, 19:16

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması, Avrupa'nın tahıl ambarı olarak bilinen Ukrayna'daki 40 milyon tonluk tahılın dağıtılmasını engelledi. 

Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Haberi Görüntüle

BUĞDAY FİYATLARI 14 YILIN ZİRVESİNDE 

Bu süreçte buğday fiyatları son 14 yılın zirvesine çıkarak, büyük ekonomiye sahip ülkelerin bile belini büktü. 

Rusya ile Ukrayna'nın Avrupa'nın tahıl ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan iki ülke konumunda olması söz konusu krizin en büyük muhatabının Avrupa olduğunu gözler önüne serdi. 

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN TAHIL AMBARGOSU KOYDU 

Diğer yandan en büyük tahıl üreticilerinden olan Hindistan'ın artan sıcaklar sebebiyle tarım ürünlerine ambargo koyması, gıda krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa'yı alarma geçirdi. 

Tahıl ihracatından Avrupa'da listenin üst sıralarında bulunan Fransa mevcut krizden en çok etkilenen ülkelerden oldu. Bu da Fransa'yı eski sömürgelerine geri dönmesi için bir sebep oluşturdu. 

Fransa Afrika'daki verimli tarım arazilerine göz dikerken, Afrika'da Fransızca konuşan ülkelerin en büyük alıcısı olarak yine Fransa öne çıkıyor. 

Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız Haberi Görüntüle

BUĞDAY ÜRETİMİ İÇİN HEDEF AFRİKA

Fransa, kıtada başta buğday olmak üzere tarım ürünlerini ekilmesi için yeni projeler ortaya koyarken hedef ülkeleri arasında Senegal ve Moritanya yer alıyor. 

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

SENEGAL VE MORİTANYA TERÖR GİBİ TEHDİTLERDEN UZAK 

Bu iki ülkenin hedef tahtası olmasının başlıca etkeni olarak Sahel bölgesinde devam eden terör faaliyetleri ve Mali ile yaşanan diplomatik kriz gösterilirken, Senegal ve Moritanya'da diğer ülkelere göre Rusya'nın etkisinin daha düşük olması burayı cazip hale getiriyor. 

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Haberi Görüntüle

AFRİKA ÜLKELERİ İLE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ 

Başka bir sebep ise Fransa'nın, Senegal, Fildişi Sahili, Nijer ve Moritanya ile yüksek askeri ve ekonomik iş birliği olarak gösteriliyor.

Macron'un kısa süre öne Senegal ve Moritanya ile tarım projeleri üzerinde ortak çalışma üzerinde plan yaptıkları duyurusu Fransız temsilcilerin gıda krizi üzerine forumlar düzenlemesine sebep oldu. 

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

FRANSA İSTENMEYEN ÜLKE İLAN EDİLDİ

Fransa'nın yıllar boyu Afrika'da sömürgeci olarak bulunmasının kıtada 'istenmeyen adam' olarak ilan edilmesine sebep olduğu bilinirken bölgedeki nüfuzunu da her geçen gün kaybettiği bölge uzmanları tarafından dile getiriliyor. 

Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Haberi Görüntüle

AFRİKA'DA ETKİSİNİ KAYBEDİYOR 

Diğer yandan Afrika'da etkisini kaybeden ve son olarak Mali'den tabiri caizse kovulan Fransa'nın Afrika'da bu projeleri hayata nasıl geçireceği merak ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading