Yandex Metrica

Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız

Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız

Ortadoğu'da dünya savaşı an meselesiyken Polonya'dan iddialı bir çıkış geldi. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya'nın nükleer kararını açıkladı.  

Dünya

03.05.2024, 22:21

2021 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla başlayan Ukrayna-Rusya savaşı aralıksız olarak devam ediyor. Savaş devam ederken NATO üyesi olan, Ukrayna'ya yakınlığıyla bilinen Polonya'dan Rusya'yı rahatsız edecek bir açıklama geldi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, yerel basında çıkan haberlere göre Rusya'nın Belarus ve Kaliningrad'da bulunan silahlarını güçlendirmesi karşısında NATO'nun silahları konuşlandırmaya karar vereceği, ardından Polonya'nın nükleer silahlara ise ev sahibi yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

NÜKLEER SİLAHLAR KONUŞLANDIRMAYA HAZIRIZ

FAKT gazetesine konuşan Polonya Cumhurbaşkanı Duda, şu ifadeleri kullandı;

''Müttefiklerimiz, NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek için nükleer paylaşımın bir parçası olarak topraklarımızda nükleer silah konuşlandırmaya karar verirse, bunu yapmaya hazırız.''

Polonya ve ABD arasında bir süredir nükleer iş birliği görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Duda, ''Bunun hakkında zaten birkaç kez konuştum. İtiraf etmeliyim ki, bu konu sorulduğunda hazır olduğumuzu beyan ettim'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading