Yandex Metrica

Fransa'da başörtü düşmanlığına ibretlik ceza!

Fransa'da başörtü düşmanlığına ibretlik ceza!

Fransa'da müşterisini başörtülü olduğu için restorana almayan işletmeciye ibretlik bir ceza verildi. 'Din temelli ayrımcılık suçu' işlediği gerekçesiyle işletmeye 600 euro (yaklaşık 11 bin 580 TL) para cezası kesilirken işletmecinin başörtülü müşterisi ve oğluna da bin 300 euro manevi tazminat ödemesine karar verildi. İşletmeciye ayrıca "Fransa Cumhuriyeti'nin değerlerini öğrenmesi için vatandaşlık kursuna gitmesine" karar verildi.

Dünya

23.01.2024, 20:07

Fransa'da İslamofobi her geçen gün artıyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz yıl Pirene-Atlantik bölgesindeki Handaye'de yaşandı. 

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı Haberi Görüntüle

BAŞÖRTÜLÜ MÜŞTERİYİ RESTORANA ALMADI

Bölgede restoran işleten 64 yaşındaki kadının Anneler Günü'nü kutlamak için oğluyla restoranda yemek yemek isteyen başörtülü kadını, başörtüsünü çıkarması halinde işletmeye kabul edeceğini belirterek geri çevirmesi ülkedeki Müslümanlar tarafından infiale neden oldu.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

'ÇOK AŞAĞILANDIM'

Restorna sahibinin İspanyol doğumlu bir Fransız olduğu belirtilirken başörtülü kadın işletme sahibinden şikayetçi oldu. 15 Kasım'da görülen duruşmada davacı anne "Çok aşağılandım ve beni çok kırdı. Şimdi her restorana girişimde korkuyorum" dedi. Oğlu da olay nedeniyle kendilerini "ikinci sınıf vatandaş hissettiklerini" ifade etti.

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

BAŞÖRTÜ KARŞITI İŞLETMECİNİN VATANDAŞLIK KURSUNA GİTMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkemeden çıkan karaar göre, işletmeci başörtülü müşterisi ve oğluna 1.300 euro manevi tazminat ödeyecek. Ayrııca mahkeme işletmeciye ibretlik bir ceza verdi. "Fransa Cumhuriyeti'nin değerlerini yeniden gözden geçirmesi için vatandaşlık kursuna gitmesini" de hükme bağladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading