Yandex Metrica

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla, muhtemel İran saldırısını görüştü. ABD'nin İsrail saldırganlığına karşu tutumunda herhangi bir değişiklik yok. ABD, ,ister sivil ister asker öldürsün İsrail'e verdiği koşulsuz desteği sürdürüyor.

Dünya

17.04.2024, 23:01

İsrail Savunma Bakanlığı,  İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın muhtemel İran saldırısına ilişkin bir görüşme yaptığını duyurdu. Görüşme İsrail'in Hatzor Hava Üssü'nde gerçekleşti ve taraflar olası saldırıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. İsrail Savunma Bakanı Gallant, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Düşmanlarımız İsrail ile ABD'yi birbirinden ayırabileceklerini sanıyorlar ancak gerçek tam tersi, onlar bizi bir araya getiriyor ve bağlarımızı güçlendiriyorlar. Dayanışma içinde hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

"NASIL KARŞILIK VERECEĞİMİZİ BİLİYORUZ"

"Nasıl karşılık vereceğimizi biliyoruz" diyen Gallant, İsrail'in, ortaklarıyla "yakın işbirliği içinde" hem karada ve hem de havada kendini savunmaya hazır olduğunu belirtti. Kurilla'yı İsrail'in gerçek dostu olarak nitelendiren İsrailli bakan, ABD ile İsrail'in savunma kurumları ve orduları arasındaki yakın işbirliğini konuştuklarını söyledi. 

Son dakika: Kudüs'te Türk vatandaşına saldırı! Turist olarak gittiği Batı Şeria'da şehit edildi Son dakika: Kudüs'te Türk vatandaşına saldırı! Turist olarak gittiği Batı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN ŞAM'DAKİ SALDIRISI

İsrail, Şam'da İran'ın konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti. İran'ın saldırıya karşı o tarihten bu yana misilleme yapması bekleniyor. İran tarafından yapılan açıklamalarda saldırıdan ABD'nin de sorumlu olduğu belirtilmişti. 

ABD ise ister sivil öldürsün ister asker İsrail'e koşulsuz destek vermeye devam ediyor. Dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran'ın saldırı tehdidine karşı ABD'nin tam desteğini iletmişti. İran Dışişleri bakanı Hüzeyin Emir Abdullahiyan ise dün Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve İsrail saldırganlığına karşı verilecek cevabın meşru müdafaa olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading