Yandex Metrica

Foreign Policy: Hedefte Erdoğan var! ABD kararını vermeli

Foreign Policy: Hedefte Erdoğan var! ABD kararını vermeli

Washington merkezli Foreign Policy dergisi Türkiye ile ilgili çarpıcı bir analiz yayımladı. İsveç'in PKK için sığınak olduğunu belirten Foreign Policy, ABD'nin hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu belirtti ve 'ABD kararını vermeli' ifadelerine yer verdi.

Dünya

23.01.2024, 20:22

İsveç'te düzenlenen İslam düşmanı ve ırkçı saldırılarının ardından dünyanın gözü Türkiye'ye ve NATO görüşmelerine döndü. Washington merkezli Foreign Policy dergisinde hedefte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu belirtildi ve ABD'nin artık karar vermek zorunda olduğuna dikkat çekildi. 

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

'İSVEÇ PKK İÇİN SIĞINAK'

PKK'nın Avrupa Birliği (AB), ABD ve İsveç'te de terör örgütü listesinde yer aldığı belirtildi. Buna rağmen İsveç'in PKK için bir sığınak olduğu belirtilirken İsveçli politikacılar tarafından da desteklendiği ifade edildi.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN ULUSAL GÜVENLİĞİ ABD'NİN SURİYE'DE YAPTIKLARINDAN GEÇİYOR'

Önemli olanın ABD'nin ne yaptığı olduğuna dikkat çekilirken "Türkiye'nin ulusal güvenliği İsveç'ten değil, ABD'nin Suriye'de yaptıklarından geçiyor." ifadelerine yer verildi. ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin İsveç gibi PKK ile bağını sürdürdüğü için Türkiye'nin tepki gösterdiğine dikkat çekilirken haberde şu ifadelere yer verildi:

Suriye'nin kuzeyinde özerk bir bölge oluşturan PKK ile bağlantılı grupların Türkiye'nin güvenliğini tehdit ettiğini ilk söyleyen Batılı ülkeler, bu da Ankara'nın bir kazanımı.

ABD'nin Suriye'de PKK'yın silahlandırıp finanse ettiğinden bahsedilirken haberde ayrıca, bu döneme kadar PKK'nın Türkiye'nin karşısında durmasında ABD'nin büyük payı olduğu belirtildi. 

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Haberi Görüntüle

'ABD SEÇİM YAPMAK ZORUNDA'

İsveç'in NATO için öneminden söz edilirken ABD'nin bu nedenle artık seçim yapmak zorunda olduğu vurgulandı. Foreign Policy'nin haberinde "Washington, PYD ve YPG'ye verdiği desteği yeniden gözden geçirmeli ve Türkiye ile birlikte çalışmaya istekli olmalı" ifadelerine yer verildi. 

New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı: 'İsrail'i üzmeyin' New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı:... Haberi Görüntüle

'ABD'NİN HEDEFİNDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VAR'

ABD'nin hedefinde açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer aldığının belirtildiği haberde şu ifadelere yer verildi:

Ne yazık ki ABD'de Türkiye'nin cumhurbaşkanına yönelik kişisel bir antipati var. Bu durum da Türkiye ile ABD'nin stratejik çıkarları örtüşse bile Türkiye ile çalışmayı zorlaştırıyor.

NATO'da tam bir güç için Türkiye'ye ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekilirken "NATO'nun Karadeniz'de güçlü olması için Türkiye'yi bir müttefik olarak tamamen kucaklamak gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading