Yandex Metrica

Foreign Policy: Erdoğan farklı stratejiler izledi! Türkiye artık yerinde durmuyor

Foreign Policy: Erdoğan farklı stratejiler izledi! Türkiye artık yerinde durmuyor

ABD dergisi Foreign Policy, Türk dış politikasının bölgesel düzeni yeniden şekillendirmeye başladığına dikkat çekti ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan farklı stratejiler izledi. Türkiye artık yerinde durmuyor, harekete geçti." ifadelerine yer verdi.

Dünya

23.01.2024, 20:24

ABD dergisi Foreign Policy Research Institute'ta yayımlanan "Türkiye'nin yeni dış politikası: Ankara'nın bölgesel tepki emelleri ve ABD için çıkarımları" başlıklı analiz haberde Türkiye'nin AK Parti döneminde dış politika ve iç politika alanlarında önemli adımlar attığı belirtildi. ABD'li akademisyenlerin hazırladığı analiz haberde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan farklı stratejiler izledi. Türkiye artık yerinde durmuyor, harekete geçti.' ifadelerine yer verildi.

'Silah değil diplomasi' diyerek 18 yıllık görevini bıraktı! ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' istifası! 'Silah değil diplomasi' diyerek 18 yıllık görevini bıraktı! ABD Dışişleri... Haberi Görüntüle

'TÜRK DIŞ POLİTİKASI BÖLGESEL DÜZENİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYOR'

Haberde Türkiye'nin mevcut statükoyu korumaya çalıştığı belirtilirken şu ifedelere yer verildi:

Önceleri Türkiye komşuları ile mücadele içindeydi. Ancak, zamanda Türkiye'nin askeri, ekonomik ve diplomatik gücünün artmasıyla bu durum değişti. Türk dış politikası artık bölgesel düzeni yeniden şekillendirmeye başlıyor.

Hamas o anları yayımladı: Ortadoğu'da İsrail'in itibarı yerle bir oldu! İşgalci ordu mensubu keşkin nişancı atışıyla vuruldu Hamas o anları yayımladı: Ortadoğu'da İsrail'in itibarı yerle bir oldu!... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE BATI ARASINDA KALICI YOL AYRILIĞI'

"Türkiye'nin dinamikleri Türkiye'ye gerilim yaratabilir; ancak süreç iyi yönetilebilirse Türkiye ile Batı arasında kalıcı bir yol ayrılığı yaşanmayacak demektir." ifadeleri kullanıldı.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE ARTIK YERİNDE DURMUYOR, HAREKETE GEÇTİ'

Foreign Policy'nin haberinde Türkiye'nin bakış açısını anlamak için Türk tarihine bakmak gerektiğine dikkat çekilirken Osmanlı İmparatorluğu'nun pek çok kıtaya hükmettiği ve Türkiye'nin ise ilk olarak sınırlarını korumaya çalıştığı belirtildi.

Türkiye'nin sınırlarını sağlama almaya çalıştığına işaret edilirken haberde şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan farklı stratejiler izledi. Türkiye artık yerinde durmuyor, harekete geçti.

İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! Haberi Görüntüle

'AK PARTİ DÖNEMİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI'

Foreign Policy'nin haberinde, ayrıca, AK Parti'nin yükselişiyle yalnızca dış politikada değil, iç politikada da önemli adımlar atıldığı vurgulandı.

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Haberi Görüntüle

'ABD'Lİ POLİTİKACILAR TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL KONUMUNU ANLAMAK ZORUNDA'

ABD'nin Türkiye ile ilişkilerinin çok önemli olduğu vurgulanırken Washington ile Ankara ilişkilerinin ABD'nin gelişimi için önemine dikkat çekildi ve şu ifadeler kullanıldı:

ABD'li politikacılar Türkiye'nin bölgesel konumunu ve tarihi yörüngesini anlamak zorunda.

Türkiye'nin Yunanistan ile artan gerilimine de yer verilirken iki ülkenin de NATO üyesi olduğuna dikkat çekildi ve sorunların çözülmesi gerektiği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading