Yandex Metrica

FBI açıkladı: Trump'ın evinden 184 gizli belge çıktı

FBI açıkladı: Trump'ın evinden 184 gizli belge çıktı

Trump'ın Florida'daki malikanesine yapılan baskına ilişkin FBI, hazırladığı yeminli beyanı mahkemeyle paylaştı. Beyandaevde yapılan aramada 184 gizli belgeye ulaşıldığı aktarıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:43

FBI'ın Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago isimli malikanesine yapılan Mar-a-Lago baskınına ilişkin yeminli beyan, bazı kısımları çıkartılarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü! Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere... Haberi Görüntüle

"TEHLİKE İÇEREN BİLGİLER"

34 sayfalık beyanda, Trump'ın Florida'daki evinde mayıs ayında yapılan aramalarda 15 kutu belgenin alındığı ve bu kutuların 14'ünde toplam 184 gizli belgeye ulaşıldığı aktarıldı. Ayrıca, FBI bu beyanda Trump'ın evinde ele geçirilen belgelerin "insani istihbarat kaynaklarını tehlikeye atabilecek nitelikte" olduğunu da belirtti. Beyanda, Trump'ın avukatı ile FBI'ın gizli belgelerin Mar-a-Lago'nun bir odasında tutulduğuna ilişkin yazışmaları da yer aldı.

Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna... Haberi Görüntüle

BELGELER MÜHÜRLENDİ

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Anhony Coley tarafından yapılan açıklamada da “Adalet Bakanlığı, mahkemenin 22 Ağustos tarihli emri uyarınca gerekli belgeyi mühürlü bir şekilde sundu. Bakanlık, mahkeme konuyu değerlendirdiği için daha fazla yorum yapmayı saygıyla reddediyor” ifadelerini paylaştı.

Yeminli beyanın, Adalet Bakanlığı soruşturmasının ve bu kapsamda FBI ajanlarının Trump’ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde yaptıkları aramanın yürütme temeli hakkında daha önemli ve detay bilgiler içerdiği düşünülüyordu.


Loading