Yandex Metrica

Erdoğan'dan Macron'a davet: Macron Türk Birliği'ne gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında gittiği Prag'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Birçok önemli konu hakkında açıklamalar yapan Erdoğan, Macron'u Türk Birliği'ne davet ettiğini söyledi. Erdoğan "Gelecekler. Bizim hanımlar iyi anlaşıyor ama biz Macron'la pek anlaşamıyoruz" dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:54

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında gittiği Prag'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'u Türk Birliği'ne davet ettiğini dile getirdi. 

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili bölümü şu şekilde; 

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

"HANIMLAR ANLAŞIYOR AMA MACRON'LA İYİ ANLAŞAMIYORUZ"

Ön şartımız falan yok. Biz sadece Azerbaycan'la aranızdaki hukuku olgunlaştırın ve hemen barışla ilgili sözleşmeyi yapın,bunu yaptığınız anda bizimle ilgili en ufak bir pürüz kalmaz. Kapılar açılacaksa kapıları açarız, hava, kara, demiryolu, bunların önünü açarız.

Macron Türk Birliği'ne gelecek, öyle dedi. Hangi mevsimde geleyim dedi. En sonunda G-20'den sonra gelsem nasıl olur dedi. Gel dedik, ama gelirken hanımla da beraber gel... Latifemizi de yaptık kendisine. Hanımlar iyi anlaşıyor ama biz seninle anlaşamıyoruz dedik.

Doğrusu Finlandiya Başbakanı hanımefendiyle kısa bir görüşme yaptık ama iyi geçti. Kendisine Finlandiya ile ilişkilerimizin İsveç'e göre daha farklı olduğunu söyledim. Finlandiya terörün kol gezdiği yer değil. Ama İsveç terörün kol gezdiği yer. Burada Finlandiya-İsveç noktasında NATO'nun karar vermesi gerekir. NATO kararı Finlandiya lehine verirse biz de bu konuda elimizden geleni yaparız.

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Haberi Görüntüle

"YARIN PUTİN'LE GÖRÜŞECEĞİZ"

Daha çok bu iki ülkenin liderleriyle yaptığımız görüşmelerden o neticeyi çıkarmamız lazım. Her iki liderle de çok rahat görüşebilen, şahsımla olduğu için biraz ağır oluyor ama herhalde tek lider benim. Sayın Putin'le de görüşüyorum, Zelenekski ile de görüşüyorum. 200 esir değişimi yaptık. Bu esir değişimlerini yapmakla kalmadık. Ukraynalı esirlerin ailelerini de aynı şekilde ülkemize aldık, şu anda misafirimiz bunlar. 200 takas gerçekleşti.

Buna benzer bir uygulamayı şu anda yapan bir başka ülke yok. Biz 200 takası ne kadar önemsiyorsak, tahıl olayını da, gübreyle beraber o kadar önemsiyoruz. Şu anda bu çalışmaları ilgili birimlerimiz devam ettiriyor. Kısa zamanda buradan netice çıkaracağımıza inanıyorum. Yarın inşallah sayın Putin'le bir telefon görüşmemiz olacak. Bunların değerlendirmesini de yapacağız."

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun temel nedeni Gazze'deki savaş Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun... Haberi Görüntüle

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN MACRON'A: GEL SENİ DE ALALIM

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ilk liderler toplantısı, AB Dönem Başkanı Çekya’nın başkenti Prag’da gerçekleştirildi. Zirvede Erdoğan, ortak masada Aliyev ile Paşinyan'ı buluşturdu. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macron ile diyalogu da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ayaküstü bir sohbet de gerçekleştirdi. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına ilişkin sohbet sırasında Macron`a "Seni de alalım." dedi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading