Yandex Metrica

Elon Musk parayı nereye harcayacağını şaşırdı! Kendisine özel havaalanı inşa ediyor

Elon Musk parayı nereye harcayacağını şaşırdı! Kendisine özel havaalanı inşa ediyor

Tesla ve SpaceX CEO’su, dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, kendine özel bir havaalanı inşa edecek.

Dünya

23.01.2024, 19:37

Dünyanın en zengin iş insanı olmasının yanında, çıkardığı polemiklerle de sık sık dünya gündeminin bir numarasına yerleşen Elon Musk, kendisine özel bir havaalanı inşa etmek istediğini açıkladı.

Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Haberi Görüntüle

PLANLAR ONAYLANDI

Dailymail’ın haberinde, Austin'in doğusunda, Bastrop yakınlarında bir yerde olacak özel havaalanı için kavramsal planların onaylandığı aktarıldı.

Havaalanının yeri ve ne zaman inşa edileceği açıklanmazken, Musk ve üst düzey yöneticilerini taşıyan özel jetler için bir yer olarak hizmet etmenin yanı sıra, birçoğu Lone Star State'de bulunan şirket yetkilileri tarafından da kullanılabileceği vurgulandı.

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya... Haberi Görüntüle

YENİ BİR JET ALDI

SpaceX'in kurucusu Musk, halihazırda 2015 Gulfstream G650 jetiyle seyahatlerini gerçekleştirirken, geçtiğimiz günlerde gelecek yıl teslim edilmek üzere yeni bir özel jet seti sipariş etmişti.

Corona virüs pandemisinin ortaya çıkardığı başka çip olmak üzere yaşanan tedarik sorunları Musk’ın şirketlerindeki üretim çalışmalarını zorlaştırırken, son günlerde sıklıkla Austin bölgelerindeki fabrikalarına seyahat ediyor.

Bölgedeki Austin-Bergstrom Uluslararası Havaalanı ise Giga Texas ve Boring Company tesislerine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Musk’ın kendine özel havaalanı inşa etmek için Çevre Koruma Ajansı'nın yanı sıra Federal Havacılık İdaresi'nden onay alması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading