Yandex Metrica

Dünyanın gözü Moskova'da: Şi Cinpingden tarihi mesaj! Batı'da alarm zilleri çalacak

Dünyanın gözü Moskova'da: Şi Cinpingden tarihi mesaj! Batı'da alarm zilleri çalacak

Rusya'nın başkentinde düzenlenen tarihi zirvenin ardından dünyanın gözü Moskova'da. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in zirvedeki yaptığı açıklama dünya gündeminde bir numaralı sırada yer bulurken İngiliz basını Şi'nin sözlerini 'Batı'da alarm zillerinin çalmasına sebep olacak' şeklinde duyurdu. Putin'in yüz ifadesi ise en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Ukrayna Savaşı birinci yılını geride bırakmasına rağmen son sürat devam ederken dünyanın gözü Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Çin-Rusya liderler zirvesine yöneldi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Kremlin'deki görüşmenin ardından yaptığı konuşma dünya basınında bir numaralı gündem oldu. 

BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma noktasına geldi! 21 kişi hayatını kaybetti BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma... Haberi Görüntüle

'100 YILDIR GÖRMEDİĞİMİZ DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR'

Ukrayna Savaşı'ndan bu yana ilk kez Rusya'yı ziyaret eden Şi Cinping, Putin tarafından kapıdan uğurlanırken dünyaya çok net bir mesaj verdi ve şu şekilde konuştu:

Şu anda 100 yıldır benzerini görmediğimiz değişimler yaşanıyor ve bu değişimleri birlikte yürüten bizleriz

Şi'nin sözlerine 'Katılıyorum' şeklinde cevap veren Putin'in yüz ifadesi ise gündem oldu. Şi daha sonra Putin'e elini uzatarak, "Kendine iyi bak sevgili dostum" dedi. Putin ise Xi'nin elini iki eliyle tutarak, "İyi yolculuklar" karşılığını verdi.

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

Şİ CİNPİNG: BATI'DA ALARM ZİLLERİ ÇALACAK

Çin Devlet Başkanı'nın sözlerini manşete taşıyan İngiliz gazetesi Daily Mail, şu ifadeleri kullandı:

Bu sözler kesinlikle Batı'da alarm zillerinin çalmasına neden olacak.

İHA'ları balık gibi avladı: Rus dronlarından Ukrayna İHA'larına ağlı çözüm İHA'ları balık gibi avladı: Rus dronlarından Ukrayna İHA'larına ağlı çözüm Haberi Görüntüle

'BATI SON UKRAYNALIYA KADAR SAVAŞMAYA KADAR VERDİ'

Putin ise İngiltere'nin Ukrayna'ya uranyum gönderme planını eleştirirken kendilerine karşı nükleer bileşenli silahların kullanılmması halinde karşılık vereceklerini belirtti. Putin, 'Bugün İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı’nın Ukrayna'ya yalnızca tank tedariki değil zayıflatılmış uranyum içeren zırh delici mermileri göndereceklerini söylediğini öğrendik' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Öyle görünüyor ki Batı gerçekten de ‘son Ukraynalıya kadar' savaşmaya karar verdi. Artık sadece sözlerle değil eylemleriyle bu kararı verdiler. Ancak belirtmek isterim ki, tüm bunlar olursa Kolektif Batı'nın nükleer bileşenli silahlar kullandığını varsayarak Rusya'da buna göre tepki vermek zorunda kalacak.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

RUSYA VE ÇİN'DEN BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA VURGUSU

Rusya ve Çin'in, bağımsız bir dış politika izlediğinin altını çizen Putin, 'BM, BMGK diğer kuruluşlarda daha adil ve demokratik çok kutuplu bir dünya düzeninin oluşturulması için dayanışma içinde çalışıyoruz' dedi.

Putin ayrıca, G20, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS gibi küresel örgütlerde de Çin ile birlikte hareket ettiklerini hatırlattı.

Zirve sonrası Rusya ve Çin arasında kapsamlı ortaklık ve stratejik işbirliğinin derinleştirilmesine dair ortak bildiriyi imzaladı.

Ortak bildiriye göre, Rusya ve Çin ekonomik olarak koordinasyonlu hareket edecek, iki ülke kendi para birimleriyle ticareti sürdürecek, ticaret yolları genişletilecek ve enerji alanında yeni projeler gerçekleştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading