Yandex Metrica

Deutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı

Deutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı

Almanya'da devlet destekli medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), "antisemitik ifadeler kullandığı" öne sürülen 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı.

Dünya

23.01.2024, 18:47

Almanya'da devlet destekli medya kuruluşu Deutsche Welle (DW) çalışanı Filistinli gazeteci Maram Salim, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kendisinin de haksız yere işten çıkarıldığını dile getirdi.

Salim, DW tarafından günah keçisi olarak kullanıldığını ifade ederek "Benim gönderim hiçbir Yahudi aleyhtarı ifade içermiyordu. Bana karşı atılan keyfi adım kötü niyetli iç çatışmalar ve bir dizi yanlış söylentiden kaynaklanıyor." dedi.

"Avrupa’da ifade özgürlüğü illüzyondur" paylaşımının ardından hakkında soruşturma açıldığını belirten Salim, Avrupa’da ifade ve düşünce özgürlüğünün sadece bir vehimden ibaret olduğunun altını çizdi.

Salim, mesleğini yaparken Yahudi aleyhtarlığı içeren bir ifade kullanmadığını söyleyerek DW'ye dava açacağını dile getirdi.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg, dün gerçekleştirilen basın toplantısında, 5 Arap gazetecinin işten çıkarıldığını, 8 şüpheli hakkında da incelemenin devam ettiğini doğrulamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading