Yandex Metrica

Çin, Rusya ve İran'ın hızla silahlanması ABD'yi endişelendiriyor: 'Karmaşık bir stratejik durumla karşı karşıyayız'

Çin, Rusya ve İran'ın hızla silahlanması ABD'yi endişelendiriyor: 'Karmaşık bir stratejik durumla karşı karşıyayız'

ABD'li General Gregory Guillot, Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin artan savunma yatırımlarına işaret ederek, ABD ve müttefiklerinin "son derece karmaşık bir stratejik durumla karşı karşıya olduğunu" belirtti.

Dünya

28.03.2024, 10:05

Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin hızla artan silahlanma yarışı ABD'yi korkutuyor. ABD'li General Gregory Guillot, ABD ve müttefiklerinin "son derece karmaşık bir stratejik durumla karşı karşıya olduğunu" ileri sürdü. 

Kuzey Amerika Havacılık Savunma ve ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanı General Gregory Guillot, ABD'nin 2025 savunma bütçesini planlamak üzere toplanan Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesinde beyanda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Haberi Görüntüle

"ABD'NİN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN TEHDİT OLUŞTURUYOR"

ABD ve müttefiklerinin "son derece karmaşık bir stratejik durumla karşı karşıya olduğunu" dile getiren Guillot, Çin'in nükleer kapasitesini artırmasının yanı sıra modern denizaltı, füze ve hipersonik silahlar geliştirmesinin ABD'nin güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu belirtti.

Guillot, dünyanın en büyük nükleer silah cephanesine sahip Rusya'nın gelişmiş güdümlü füze denizaltıları, hipersonik seyir araçları, kıtalar arası balistik füzeleri (ICBM) ve siber kabiliyetinin "doğrudan bir ulus devlet sorunu" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kore'nin de Rusya ve Çin ile bağlantılarını genişlettiğini belirten Guillot, Pyongyang'ın "giderek daha da geliştirilen" uzun menzilli füze denemelerine dikkati çekti.

Guillot, Kuzey Amerika'yı hedef alacak ICBM teknolojisine sahip olmayan fakat bu doğrultudaki yatırımlarını artıran İran'ın da siber ve insansız hava sistemlerini ABD ve Kanada'da konuşlandırarak "birkaç yıl önce mümkün olmayan biçimde" sivil ve askeri altyapıya karşı kullandığını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading