Yandex Metrica

Çin'den BM'ye Kuzey Akım çağrısı! Sabotaj ihtimali soruşturulsun

Çin'den BM'ye Kuzey Akım çağrısı! Sabotaj ihtimali soruşturulsun

Çin, BM'ye Rusya'ya ait olan Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarındaki sızıntıların sabotajdan kaynaklandığı iddiasının soruşturulması için çağrıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:29

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Cang Cun, Güvenlik Konseyinin dün yapılan toplantısında yaptığı konuşmada, birçok ülkenin, Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatların görülen sızıntılara bazı devlet aktörlerinin bilinçli eylemlerinin sebep olduğuna ilişkin şüpheleri dile getirdiğini belirterek, olayın soruşturularak sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. 

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın... Haberi Görüntüle

SIZINTI KAZA SONUCU YAŞANMADI 

Rusya'nın BM öncülüğünde soruşturma başlatılması çağrısın desteklediklerine dikkat çeken Cang şu sözlere yer verdi: 

Kuzey Akım boru hatlarında olan şeyin bir kaza olmadığı giderek açık hale geliyor. Fiziksel koşullar düşünüldüğünde devlet dışı bir aktörün böylesi bir hasarı tek başına verebileceğini düşünmek zor.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? Haberi Görüntüle

ABD DONANMASI BOMBA MI YERLEŞTİRDİ? 

Konuşmasında ABD'li gazeteci Seymour Hersh'in, ABD donanmasının NATO'nun "Baltık Harekatı-22" sırasında boru hatlarına uzaktan kontrol edilebilen patlayıcılar yerleştirdiği iddiasına da değinen Cang, "Sınır ötesi altyapıya yönelik her bilinçli sabotaj kötü niyetli eylemdir. Ne olduğunun ve kimin yaptığının ortaya çıkarılmaması kötü niyetlilere yaptıklarının yanlarına kalacağı mesajını verecektir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading