Yandex Metrica

Çad'da silahlı ayaklanma! 50 kişi öldü 300 kişi yaralandı

Çad'da silahlı ayaklanma! 50 kişi öldü 300 kişi yaralandı

Orta Afrika ülkesi Çad'da demokratik yönetim yanlıları sokağa çıktı. Geçiş hükümeti, "silahlı ayaklanma" olarak nitelendirdiği olaylarda 50 kişinin öldüğünü, 300 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ülkenin birçok kentinde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Dünya

23.01.2024, 19:58

Çad hükümeti, demokratik yönetim taraftarlarının gösterilerinin şiddete dönüşmesi sonucu 50 kişinin öldüğünü, 300 kişinin yaralandığını bildirdi.

ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe Haberi Görüntüle

50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 300 KİŞİ YARALANDI

Çad geçiş hükümeti başbakanı Salih Kibzabu, basına yaptığı açıklamada, hükümetin "silahlı ayaklanma" olarak nitelediği olaylarda ilk tespitlere göre, yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 civarında da yaralı olduğunu belirtti.

Aktivistler ve insan hakları grupları da yüzlerce silahsız ve barışçıl göstericinin, demokratik yönetime daha hızlı geçiş talebiyle sokaklara döküldüğünü, güvenlik güçlerinin orantısız müdahalesi sonucu can kayıpları yaşandığını dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

PROTESTOLAR BAŞLADI

Ulusal basındaki haberlere göre, eski Devlet Başkanı İdris Debi İtno'nun geçen yıl cephe hattında isyancılarca öldürülmesinden sonra iktidara gelen Askeri Geçiş Konseyi'nin (AGK) söz verdiği 18 aylık geçiş döneminin bugün sona ermesi dolayısıyla muhalefetin çağrısı üzerine başkent Encemine’de yüzlerce kişi sokaklara döküldü, polis göstericilere gerçek mermiyle müdahale etti.

Babasından sonra iktidarı devralan general Muhammed İdris Debi Itno’nun geçici cumhurbaşkanı seçilmesi, iktidarı 2 yıl sonra yapılacak seçimlerin ardından devretme kararı ve yeniden seçilebilmesinin önünün açılması muhalefetin tepkisine neden oldu.

Muhalefetteki Değişim Partisi lideri Succes Masara, Debi’yi "Çadlıları öldürmekle" suçladı.

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Olaylar sonrasında ülkenin birçok kentinde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Türkiye'nin Encemine Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Encemine, Moundou, Doba ve Koumra’da 18.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kısıtlama bugünden başlamak üzere yeni bir duyuru yapılıncaya kadar uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading