Başkaldırı, cinsiyetsizlik ve değerleri kötüleme... K-Pop gençlerin beynini yıkıyor!
K-Pop müzik grupları son yıllarda çoğu genç tarafından dinleniyor. Ancak uzmanlara göre, Güney Kore'de ortaya çıkan bu tarz müziğin bazı olumsuz etkileri var. Bu gruplar gençler üzerinde cinsiyetsizlik olgusu yaratırken, kurulu düzene başkaldırmalarını tetikleyici unsurlar barındırıyor. Ailelerin çocuklarını takip etmesi şart.

K- pop nedir? K-pop nerede ortaya çıktı? K- pop gençleri nasıl etkiliyor? İşte cevaplar...
Güney Kore'de ortaya çıktı, kısa sürede dünyaya yayıldı. K-Pop, gençler arasında en çok dinlenen müzik tarzı olmaya başladı. İlk başta masum gelse de K-Pop tarzı müzik yapan grup üyelerinin giyim kuşamları, imajları ve kliplerinde sergiledikleri tavırlar gençlerin bilinçaltını olumsuz etkiliyor.
K-POP GENÇLERİ NASIL ETKİLİYOR?
İngilizce'de Korean Pop'ın kısaltması olan "K-Pop" grupları, gençlerin kurulu düzene başkaldırmasını empoze ederken öne çıkartılan cinsiyetsizlik sloganı ile kafa karışıklığına sebep oluyor.
K-Pop'a yönelik eleştirilerden bir diğeri ise dinsizlik konusunda. Bu grupların yaptığı müzikte değerler sistemi sorgulanıyor. Bunun içerisinde din de var ahlak da.
K-POP'ÇULARIN AŞIK OLMALARI YASAK
K- Pop müzik tarzını severek dinleyenler bunu adeta bir inanç gib benimsiyor. Aralarında bazı uyulması gereken kuralları var. Mesela aşık olmaları ve madde kullanmaları yasak. Sadece kendilerine karşı ciddi bir sadakat bekliyorlar. Kendi aralarında yardım toplama faaliyetleri de var.
Resmi fan kulüpleri de olan K-Pop grupları, bu kulüpler üzerinden, gelen eleştirenlere karşı saldırı niteliğinde bir savunma tarzı sergiliyor. Kendilerini "Army" olarak isimlendirilen hayran grupları adeta bir ordu gibi...
DİJİTAL BAĞIMLILIĞA DİKKAT!
Gençlerin bu müzik gruplarına ilgisi, dijital bağımlılıktan kaynaklanıyor. Teknolojiyi çok iyi kullanan Güney Kore'de bu gruplar internet üzerinden kolayca dünyaya yayılabiliyor.
AİLELERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Uzmanlar, K-Pop grupları başta olmak üzere çocuk ve gençlerin negatif yönde etkilenebilecek akımlara karşı aileleri uyarıyor. Bu noktada evde aile -çocuk ilişki ve iletişiminin artırılması gerekiyor. Zira çocuklarıyla her konuda konuşabilen ve paylaşımda bulunabilen aile bireylerinde olumsuz rol modellerden etkilenme ihtimali azalıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı da bu konunun üzerine gitmeye başladı, okullardaki rehberlik servislerinde çocuklar biliçlendirilirken psikologların K-POP ile ilgili yazdığı yazılar bu müzik tarzını daha sorgulanabilir bir hale getirdi.