Yandex Metrica

Avusturya'da Gazze'deki soykırıma protesto: 'İsrail apartheid devleti'

Avusturya'da Gazze'deki soykırıma protesto: 'İsrail apartheid devleti'

Avusturya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar ve uyguladığı soykırım protesto edildi. Gösteriye katılanlardan bir olan Aktivist Medina Altagic, "İsrail, Yahudilerin özgürlüğünü dahi sağlayan bir ülke değil. O bir apartheid devleti, bir zamanlar Güney Afrika’da olduğu gibi bir apartheid devleti." ifadelerini kullandı.

Dünya

06.03.2024, 05:52

Dünyanın çeşitli noktalarında İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı soykırım protesto ediliyor. 7 Ekim'den bu yana geçen yaklaşık 1,5 ayda 12 binden fazla sivili öldüren, hastaneleri, okulları, evleri, ibadethaneleri bombalayan işgal devletine karşı dünya kamuoyu sesini daha da yükseltmeye başladı.

ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya Gazze tepkisi: 'Irkçı hükümetiniz 34 bin Filistinliyi öldürdü' ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya Gazze tepkisi: 'Irkçı hükümetiniz 34 bin... Haberi Görüntüle

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

ÖLDÜRÜRLEN ÇOCUKLAR İÇİN KEFEN GİYDİLER

Bu gösterilerin biri de bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlendi. Viyana'nın Mariahilfer Strasse'de toplanan göstericilerden bazıları İsrail'in Gazze'de katlettiği sivil ve çocuklara dikkat çekmek için kefen giydi. Bazı göstericiler ise tabut taşıdı ve içi doldurulmuş kefen taşıdı.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

"BİR ANNE OLARAK BURADAYIM"

Gösteriye bir anne olarak katıldığını söyleyen Nascha isimli kadın, "Benim çocuklarım var ve onların barış içinde yaşayabiliyor olduklarının gerçekten farkında olmadıklarını görüyorum. Dünyadaki gerçekleri görebiliyorum. (Gazze’de) Annelerin, çocukların, babaların nelere dayanması gerektiğini görüyorum ve bu beni derinden etkiliyor." şeklinde konuştu.

Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı! Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı! Haberi Görüntüle

"İSRAİL BİR APARTHEID DEVLETİ"

Aktivist Medina Altagic ise İsrail'in bir apartheid devletini olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "İsrail’in insanların özgürlüğü için var olan bir ülke olmadığını biliyoruz, İsrail, Yahudilerin özgürlüğünü dahi sağlayan bir ülke değil. O bir apartheid devleti, bir zamanlar Güney Afrika’da olduğu gibi bir apartheid devleti. Böyle bir apartheid devleti istemiyoruz, Filistin halkı için özgürlük istiyoruz. Gazze ve Batı Şeria’daki kardeşlerimiz için özgürlük istiyoruz."

Bir diğer aktivist Michael Pröbsting ise "Şu an İsrail ordusu, Gazze’deki kardeşlerimizi öldürüyor ve katlediyor. Kahrolsun İsrail’in devlet terörü demek için buradayız." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading