Yandex Metrica

Avrupa'da gıda krizi marketleri vurdu! Peynire alarm takıldı

Avrupa'da gıda krizi marketleri vurdu! Peynire alarm takıldı

Avrupa enerji krizinin yanında ekonomik kriz ve yanında getirdiği gıda fiyatlarındaki pahalılıkla mücadele ediyor. Bir yandan kış için sobalara geri dönen Avrupalılar diğer yandan marketlerdeki pahalılıktan şikayet ediyor. Son olarak ise Almanya'da peynirlere alarm takılması ülke gündemine oturdu.

Dünya

02.03.2024, 16:40

Avrupalılar, Rusya'ya uyguladıkları yaptırımın ardından enerji krizine girdi. Enerji krizi ile kışın çetin geçmesinden endişe eden Avrupalılar soba ve ısıtıcıların stoklarını tüketti. 

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN ANA GÜNDEMİ PEYNİR ALARMI 

Diğer yandan yaşanan hayat pahalılığı Avrupa'yı da vurdu. Enflasyonun getirdiği pahalılık Avrupa halkının sırtına yük bindirirken marketlerdeki pahalı gıdalara alarm takılmaya başlandı. 

İlk olarak İngiltere'de gündem olan bu uygulama Almanya'da da başlatıldı. Bazı marketlerin peynirlere alarm taktıkları görüldü. 

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

AVRUPALILAR TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAMAYA BAŞLADI 

İnsanların enflasyon ve savaş tehdidi sebebiyle, temel ihtiyaç ürünlerini alamama korkusu yaşamaya başladığı, alım gücü düşük bazı kişilerin hırsızlığa sevk edildiği konusunda tartışmaların başladığı Almanya'da gıda maddelerinin daha da pahalanmaması için alınması gereken önlemler tartışılmaya başlandı.

Ayrıca süt ürünleri ve yumurta fiyatları geçen yıla göre yüzde 13,1 oranında artış gösterdi. 

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

TEMEL GIDALAR PAHALI HALE GELMEMELİ 

Alman Sosyalyaşam Birliği Başkanı Adolf Bauer, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, marketlerin ekstra önlemler almayı dışlamamasına şaşırdıklarını söyledi.

Bauer, “Temel gıdaların daha da pahalı hale gelmemesi gerektiği çok açık. İnsanların çoğunluğunun artık bunu karşılayamayacak durumda olmasını ve hırsızlığın son çaresizlik eylemi olmasını engellememiz şart. İnsanları varoluşsal korkularıyla yalnız bırakmamalıyız. Aksi takdirde toplumsal bölünme artmaya devam edecek ve toplumsal huzursuzluk artık göz ardı edilemez” diye konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading