Yandex Metrica

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye sınır yönetimi için 220 milyon avro destek

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye sınır yönetimi için 220 milyon avro destek

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin doğu sınırındaki kontrollerin iyileştirilmesi amacıyla 220 milyon avroluk destekte bulunacak. Düzensiz göçün önlenmesi için ileri teknolojili izleme ekipmanın sağlanacak.

Dünya

02.02.2024, 03:52

Avrupa Birliği Komisyonu, 2015 yılından beri dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye için destek kararı çıktı. Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin doğu sınırındaki kontrollerin iyileştirilmesi amacıyla 220 milyon avroluk destekte bulunacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada, bugün onaylanan 220 milyon avroluk son paketle AB'nin Türkiye'deki sığınmacılar ve sınır yönetimi konusundaki programlarında desteğinin 2022'de 1,2 milyar avroya ulaştığı belirtildi. Yapılan açıklamada bu fonların 2021-2023 döneminde Türkiye'deki sığınmacılar için AB yardımının Haziran 2021'de duyurulan ilave 3 milyar avroluk paketinin parçası olduğu belirtildi.

Türkiye'nin bu konuda takdire şayan çabalar gösterdiğine dikkat çeken AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, "Bu yardım paketi, sığınmacılara ev sahipliği yapma ve yasa dışı göç akınlarını ele almada AB'nin Türkiye ile işbirliği yapma taahhüdünü yerine getirmeye devam ettiğinin göstergesidir." ifadesini kullandı.

İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz Haberi Görüntüle

DÜZENSİZ GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN İZLEME EKİPMANI SAĞLANACAK

AB'nin Türkiye ile Mart 2016 tarihli Göç Mutabakatı kapsamındaki işbirliğini devam ettirmek istediğini vurgulayan Varhelyi, 220 milyon avroluk paketle Türkiye'nin doğu sınırlarında düzensiz göçün önlenmesi amacıyla gelişmiş teknolojiye sahip izleme ekipmanı sağlanacağını aktardı.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

9,5 MİLYAR AVROLUK YARDIMI ONAYLADI

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, AB'nin 2015 yılından beri Türkiye'deki sığınmacılar ve ev sahibi topluluklar için 9,5 milyar avro yardımı onayladığı belirtildi.

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

4,9 MİLYAR AVRO ÖDENDİ

Bunların toplam 6 milyar avroluk kısmının 18 Mart 2016'daki Türkiye-AB mutabakatı kapsamındaki yardımları içerdiği, bugüne kadar 4,9 milyar avronun ödendiği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading