Yandex Metrica
SON DAKİKA

Arnavutluk'un FETÖ'ye teslim olmasına artık cami cemaati bile isyan ediyor: İşte şok görüntüler

Balkanlar'da FETÖ'nün en güçlü olduğu ülke durumundaki Arnavutluk'ta çarpıcı bir olay yaşandı. Bir süre önce örgüt desteğiyle Arnavutluk İslam Birliği Başkanlığı'na seçilen Bujar Spahiu, bir camide cuma namazı kıldırmak ve hutbe okumak istedi. Cami cemaati, o FETÖ'cünün arkasında namaz kılmaktansa camiyi terk etmeyi tercih etti.

Dünya

17.03.2024, 02:37

Arnavutluk'un Amerikan destekli terör örgütü FETÖ tarafından teslim alınmak istenmesine halk artık tepki gösteriyor. Tepeden tırnağa birçok kuruma sızmış FETÖ'cü teröristlerin Başbakan Edi Rama'yı bile etkisiz kıldıkları ülkede cuma günü bir camide yaşanan manzara durumun vehametini ortaya koydu. 

Berat kentindeki Hünkar Camii'nde cuma namazı öncesi Fetullahçı Terör Örgütü'ne yakınlığıyla nam salmış Bujar Spahiu minbere çıkıp hutbe okumaya kalkınca cemaat buna tepki göstererek camiyi terk etti. 

FETÖ'cü Spahiu'nun sözlerini dinlemek ve onun ardında namaz kılmak istemeyen Arnavutluk halkı, Hünkar Camii'ni terk ederek cuma namazını başka camilerde eda etti. 

Kendi halkı bile tepkili! Netanyahu'yu binlerce İsrailli evinin önünde istifaya... Haberi Görüntüle

HİKAYENİN MERKEZİNDEKİ FETÖ'CÜ

Bujar Spahiu

Örgütün Balkanlar'daki kalesi durumunda olan Arnavutluk'ta FETÖ, Arnavutluk İslam Birliği (AİB) adındaki derneği ele geçirdi. Ülkedeki camilere din adamları gönderen bu derneğin FETÖ'cülerden temizlenmesi için girişimlerde bulunulduğu iddia ediliyordu. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AİB yönetimindeki FETÖ hakimiyetini kırmak için harekete geçildi. Ancak 2019 yılında yapılan genel kurulda FETÖ'cü AİB Başkanı Sender Bruçaj'ın yerine seçilen kişi bir başka FETÖ'cü oldu: Bujar Spahiu...

Bujar Spahiu, 3 Şubat Cuma günü Berat kentindeki Hünkar Camii'nde ortaya çıktı. FETÖ'cü Bruçaj hutbe okuyup namaz kıldırmaya kalkınca cemaat, bu örgüt üyesine tepki olarak camiyi terk etti. 

Bujar Spahiu, Arnavutluk İslam Birliği Başkanlığı'na seçilirken 59 müftünün oyunu aldı. 1992-1996 yılları arasında Beykoz İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Spahiu, lisans eğitimini Mısır'daki El-Ezher'de tamamladı. Spahiu'nun gerek Türkiye gerekse de Mısır'da Fetullahçı yapının emirleri doğrultusunda hareket eden bir militan olduğu belirtiliyor. 

Spahiu, Arnavutluk'ta oldukça güçlü durumdaki örgütün desteğiyle AİB'in başına geçmeyi başardı. Bujar Spahiu'nun, FETÖ'nün Arnavutluk imamı Genti Kruja'ya bağlı çalıştığı belirtiliyor. Bu isimler Dinlerarası Diyalog Projesi'ni 'House of One' adıyla hayata geçirmek için uğraş veriyor.  

Bir zamanlar dünya şampiyonuydu: Rusya o ismi terörist listesine aldı Haberi Görüntüle

PAPA'YA VERDİĞİ SKANDAL HEDİYE 

Papa Francis ve Bujar Spahiu

AİB Başkanı Bujar Spahiu, 2022 Mayıs'ında Vatikan'a giderek Papa Francis'i ziyaret etmiş ve ona Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Hacı Ethem Bey Camii'nin minaresi ile İşkodra'da bulunan Aziz Stephen Katedrali'nin çan kulesini 'birleşik' gösteren bir maketi hediye olarak sunmuştu.

Spahiu, Papa'ya 'sembolik' hediyesini verirken...

Örgüt elebaşı mason Fetullah Gülen'in 1998'de Papa Jean Paul'e "Tüm maiyetimle emrinizdeyim" demek için Vatikan'a gidişine öykünen FETÖ'cü Spahiu, Papa Francis'ten övgüler aldı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentinde 2020 yılında imzalanmış sözde 'İbrahim Anlaşması'na atıf yaptı. Francis, Spahiu'nun Arnavutluk'taki çalışmalarının 'paha biçilmez olduğunu' dile getirdi. 

Kate Middleton'ın kayıp olduğu iddası güçleniyor! Kraliyet ailesine ait fotoğraflarının... Haberi Görüntüle

O CAMİYİ TİKA RESTORE ETTİ

Berat şehrinde 2018 yılına dek harap durumda olan Hünkar Camii ve Halveti Tekkesi'ni Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ayağa kaldırdı. Sultan 2. Bayazid'in 1492 yılındaki Arnavutluk seferi sırasında Ohri-Elbasan yolundan Vlora'ya giderken padişah fermanı ile yaptırılan cami, titiz bir çalışmayla restore edildi. 

TİKA, yapılan çalışmaları internet sitesinde şu ifadelerle anlatıyor: 

"Harim ve kadın mahfil bölümlerinin tavan kaplamasında boyalı ahşap kullanıldı. Her iki tavan da dört yanını dolaşan frizlerde kalem işi olarak Allah’ın 99 adı yazılıdır. Tavanlarda tam ortasındaki kubbelerde kalem işi ve Kuran’dan yazılar ile ahşap işlemeler bulunuyor.

Halveti Tekkesi ise 1781-1782 yılları arasında Kurt Ahmet Paşa tarafından Şeyh Hasan ve Halveti tarikatı için yaptırıldı. Yığma yapım tekniği ile taş malzemeden inşa edilen tekke, semahane, türbe ve son cemaat yerinden oluşuyor. Semahane bölümü çatısı ahşap konstrüksiyonla inşa edildi. Alaturka kiremit ile örtülü olup, içeriden boyalı ahşap tavan ile kaplandı."

Türkiye'nin çabasıyla yeniden ayağa kaldırılan Osmanlı eseri bu güzel camiyi şimdi FETÖ'cü militanlar işgal etmek istiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading