Yandex Metrica

Arjantin 'tarihi bir adım' attı! Myanmar ordusu yargılanacak

Arjantin 'tarihi bir adım' attı! Myanmar ordusu yargılanacak

İngiltere merkezli Arakan sivil toplum kuruluşu, Arjantin yargısının 'tarihi bir adım' atarak Myanmar ordusunu Arakanlılara karşı işlediği suçlarla ilgili yargılama kararı aldığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 18:22

Birmanya Arakan Örgütünden yapılan açıklamada, Buenos Aires'teki Federal Ceza Mahmekesinin üst düzey Myanmarlı yetkililere yargı ilkesi kapsamında dava açacağını bildirdiği ifade edildi. 

Yapılan açıklamada, "Bu, sadece biz Arakanlılar için değil, her yerdeki mazlumlar için bir umut günüdür. Arjantin'deki karar, soykırım yapanlar için saklanacak hiçbir yer olmadığını ve dünyanın bu menfur suçlara karşı birlik içinde olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike Haberi Görüntüle

'TARİHİ BİR ADIM' 

Arjantin'deki davanın, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen tüm suçları kapsayacağı ifade edildi. 

BM tarafından 'dünyanın en çok zulüm gören halkı' olarak tanımlanan Arakanlılar, gittikçe artan saldırılar ile mücadele ediyor. 

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

1,2 MİLYON ARAKANLI BANGLADEŞ'E SIĞINDI

2012 yılından sonra çoğu çocuk ve kadın olan 750 binden fazla Arakanlı sığınmacı, Myanmar'dan kaçmak zorunda kaldı. 

25 Ağustos 2017'den bu yana yaklaşık 24 bin Arakanlı Müslüman, Myanmar zulmü altında öldürüldü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading