Yandex Metrica

Almanya’da Türk işçileri eylemde: 30 yıllık işçiye 2,5 aylık tazminat vermek istiyorlar

Almanya’da Türk işçileri eylemde: 30 yıllık işçiye 2,5 aylık tazminat vermek istiyorlar

Almanya’da iflas kararı alan Borbet isimli firmada çalışan aralarında Türklerin de bulunduğu 600 işçi 12 gündür grevde. İşte detaylar...

Dünya

23.01.2024, 20:16

Almanya’nın Sollingen kentinde iflas eden Borbet isimli jant firmasında çalışanlar greve gitti. Aralarında Türklerin de olduğu 600 işçinin, kapatmanın hukuksuz olduğunu söyleyerek başlattıkları eylemi 12 gündür sürdürüyorlar.

12 gündür saat 13.00 ile 14.00 arasında fabrika önünde düzenlenen protesto gösterisinde, ülkenin çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren firmanın Solingen'deki fabrikasını kapatma kararı eleştirildi. 

İşçilerin sözcüsü olarak seçilen Ali Çankaya, AA muhabirine verdiği röportajda, bir gecede alınan bu kararın kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.

Son dakika: Dışişleri Bakanlığından Şili'ye 'Soykırım' yanıtı Son dakika: Dışişleri Bakanlığından Şili'ye 'Soykırım' yanıtı Haberi Görüntüle

ŞAİBELİ İFLAS

Çankaya, iflasın şaibeli olduğunu belirterek şu şekilde konuştu, ’30 yıllık işçiye dahi 2,5 aylık tazminat vermek istiyorlar. Bu kayda değer bir ödeme değil. Bu iflasın şaibeli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

‘BU KARARA ANLAMA VEREMEDİK’

Senelerdir canla başla çalıştıklarını ve bu karara bir anlam yükleyemediklerini belirten Çankaya, "Solingen'deki fabrika uzun zamandır kar eden bir firmaydı. Çok sayıda siparişimiz de vardı, gece gündüz canla başla çalışıyorduk. Bu fabrika en iyi kalitedeki araç jantlarını üretiyordu. Alınan bu karara bir anlam veremedik." şeklinde konuştu.

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

DERNEK BAŞKANI DESTEK VERDİ

Solingen Belediyesi Meclis Üyesi ve Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin ve dernek yöneticileri de eylem yapan işçilere ziyarette bulunarak onlara desteklerini sundular.

Çetin, emeğin ve işçinin çok değerli olduğunu vurgulayarak, yetkililere işçilere destek olmaları çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading