Yandex Metrica

Almanya'da skandal yasa: Vatandaşlık alabilmek için İsrail ve Yahudilikle ilgili soruları bilmek gerekecek

Almanya'da skandal yasa: Vatandaşlık alabilmek için İsrail ve Yahudilikle ilgili soruları bilmek gerekecek

Almanya'da vatandaşlığa geçişlerde yapılan test güncellendi. Testte İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili yeni soruların eklendiği ve "Yahudi düşmanı" olanların Alman vatandaşlığına geçmesinin engellemenmesinin hedeflendiği bildirildi.

Dünya

25.04.2024, 13:40

Spiegel dergisinde yer alan haberde Almanya'da vatandaşlığa geçişlerde yapılan testin, gelecekte İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili soruları da içereceği belirtildi. Haberde Almanya İçişleri Bakanlığının, son aylarda Alman vatandaşlığına geçişlerde yapılan testte yer alabilecek soru listesini güncellediği ve listeye İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili yeni soruların eklendiği aktarıldı. Bakanlığın bir yönetmelikle zorunlu hale getirmeyi planladığı ve bu yolla "Yahudi düşmanı" olanların Alman vatandaşlığına geçmesini engellemeyi hedeflediği kaydedildi. 

ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci şekilde can verdi ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci... Haberi Görüntüle

İSRAİL VE YAHUDİLİKLE İLGİLİ SORULAR

Sorular arasında İsrail devletinin ne zaman kurulduğu, Yahudi ibadethanelerine ne denildiği, Almanya'nın İsrail'e karşı özel sorumluluğunun sebebi,Holokost'u inkar etmenin cezası, Almanya'daki Yahudilerin en fazla hangi ülkeden geldiği Almanya'daki Yahudi Makkabi spor kulüplerine kimin üye olacağı, Almanya'da hangi şehirlerin en büyük Yahudi nüfusa sahip olduğu, İsrail'in hangi hukuki temel üzerine kurulduğu ve antisemitist davranışın ne olduğu gibi sorular var.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

"YAHUDİLERE KARŞI ÖZEL SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser,  yenilenmiş soru listesini önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, "Değerlerimizi paylaşmayan hiç kimse Alman pasaportu alamaz. Burada çok net bir kırmızı çizgi çizdik." ifadesini kullandı. Antisemitizm, ırkçılık ve diğer insanları aşağılama biçimlerinin Alman vatandaşlığına geçişte engel teşkil ettiğini belirten Alman bakan, Almanya'nın Holokost'tan dolayı İsrail'i ve Yahudileri koruma konusunda özel sorumluluğu bulunduğunu dile getirdi ve "Bu sorumluluk bugünkü kimliğimizin bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu. Faeser, Almanya'da vatandaş olmanın belirli şartlar gerektirdiğine dikkat çekti. 

Almanya'da vatandaşlık alabilmek için 300 soruluk havuzdan 33 soru soruluyor ve bu 33 sorudan 17 sorunun doğru cevaplanması gerekiyor. Öte yandan, Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıracak "Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası" 27 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading