Yandex Metrica

Almanya'da can kaybı artıyor!

Almanya'da can kaybı artıyor!

Son 200 yılın en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Almanya'da bilanço büyüyor. Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde yaşamını yitiren kişi sayısı 176'ya yükseldi. Sel felaketinden etkilenen bölgelere 400 milyon euro acil yardım gündemde.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Almaya'da  aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinde ölenlerin sayısı 176'ya yükseldi. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor. 

Selin etkili olduğu bölgelerde arama-kurtarma ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

HÜKÜMETTEN YARDIM SÖZÜ

Almanya’da Kuzey-Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletinde, selden etkilenen bölgelere öncelikle yaklaşık 400 milyon euro acil yardım yapılacağı duyuruldu. 

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz büyük yıkıma dikkat çekti,  selden etkilenenlere hızlı destek verilmesi gerektiğini belirtti. 

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

4OO MİLYON EUROLUK İHTİYAÇ

Gerekli adımların atılmasının ve acil yardım yapılmasının önemli olduğuna işaret eden Scholz, acil yardım için yaklaşık 400 milyon euroluk bir ihtiyacı tespit ettiklerini ifade etti. Alman Maliye Bakanı, bu paranın yarısını federal hükümetin, diğer yarısını da eyaletlerin vereceğini söyledi. Scholz, paranın binalardaki ve altyapıdaki hasarların girdirilmesi ve acil durumda bulunanlara yardım edilmesi için kullanılacağını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading