Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Scholz: Her şeyin ucuz olduğu dönem sona erdi

Almanya Başbakanı Scholz: Her şeyin ucuz olduğu dönem sona erdi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya Federal Meclisi'nde konuşma yaptı. Scholz, konuşmasında küresel dünyanın her şeyin ucuz olduğu döneminin sona erdiğini belirterek, küçük bir azınlığın dünyanın geri kalanından ucuza ürün satın aldığı dönemin bittiğini aktardı.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, katıldığı Almanya Federal Meclisi'nde açıklamada bulundu. 

Scholz, Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketinde sona gelindiğini ifade etti. Scholz söz konusu paket konusunda, "Bu, savaşın sonuçlarını hisseden Rusya'ya bir kez daha etki edecek ve aynı zamanda savaşı sona erdirmesini sağlayacak. Rusya'nın bu savaşı kazanmaması hedefimiz olarak kalmalı." ifadelerine yer verdi. 

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

'NATO BU SAVAŞIN BİR PARÇASI OLMAYACAK'

Scholz, yaptırım paketinin içeriği hakkında bir bilgi vermezken, Buça'daki korkunç görüntülerin herkesi derinden sarstığını ifade ederek sivillerin öldürülmesinin bir savaş suçu olduğunu belirtti. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta NATO'nun politikasına ilişki değerlendirme yapan Scholz, "Ne olursa olsun NATO bu savaşın bir parçası olmayacak" diye konuştu. 

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

'DOĞALGAZA ALTERNATİF KAYNAKLAR ARIYORUZ'

Scholz, Rusya'ya uygulanan yaptırımların sonrası AB ülkelerinin, Rus doğalgazına alternatif enerji kaynakları aramasını da değerlendirdi. 

Rus enerjisine bağımlılığın azalması gerektiğini ifade eden Scholz, "Fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtulacağız" diyerek, "Hepimiz bu bağımlılıkların on yıllar boyunca büyüdüğünü ve bir günden diğerine sona erdirilemeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle burada ortak bir Avrupa tutumu önemlidir. Rota belirlendi ve savaştan sonra gitmemiz gereken bir rotayı çizmeye devam edeceğiz."

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

'HER ŞEYİN UCUZ OLDUĞU DÖNEM SONA ERDİ'

Scholz konuşmasında küreselleşemnn her şeyin ucuz olduğu döneminin sona erdiğini ifade etti. 

Scholz açıklamasında, "Küreselleşmenin dünyanın küçük bir kısmının dünyanın geri kalanından ucuza ürün satın aldığı döneminin sona erdiği kanaatindeyim. Son 30, 40 yıldaki gelişmeler nedeniyle birçok ülke bizimle arasındaki farkı kapattı ve az bulunan ürünleri satın almak için rekabet eder hale geldi." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading