Yandex Metrica

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor

İşgalci İsrail ordusu Gazze'de yeni bir katliama hazırlanıyor. Bölgede çok sayıda İHA uçuş yaparken İsrail ordusuna ait askeri araçların hareketliliği dikkat çekiyor.

Dünya

02.05.2024, 09:18

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yaklaşık 7 aydır devam ediyor. Neredeyse her gün yeni bir katliama imza atan soykırım ordusu, Filistinlilere ait topraklarda ölüm yağdırmaya devam ediyor. İbadethane, hastane, okul, mülteci kampı, konut... İsrail için sivillerin bulunduğu her yer hedef. 

Anadolu Ajansı İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki hareketliliğini görüntüledi. Bölgede çok sayıda insansız hava aracının uçuş yaptığı dikkatleri çekiyor. Uçuş yapan İHA'ların keşif yaptığı tahmin ediliyor. Bu arada çok sayıda askeri aracın bölgeye girip çıktığı ve bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü. Gazze'nin kuzeyindeki yapıların bir kısmı ağır hasar almışken büyük bir kısmı ise enkaz halinde. 

Avrupa'da ifade özgürlüğü 'Filistin' diyene kadar: Gazze'deki katliama tepki gösteren aktiviste hapis cezası Avrupa'da ifade özgürlüğü 'Filistin' diyene kadar: Gazze'deki katliama tepki gösteren... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail ordusu 201 gündür Gazze'ye saldırıyor. İşgal ordusu 7 ekim'de başlattığı saldırılarda 34 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen sivillerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Soykırımcı İsrail, aralıksız devam ettiği bombardımanla 2,3 milyon Filistinliyi ölüme mahkum etmiş durumda. Ağır insanlık felaketinin yaşandığı bölgede yapılanlar Uluslararası Adalet Divanı'na taşınmış vaziyette. Soykırımla yargılanan İsrail hakkında tedbir kararları alınmış olsa da İsrail bu kararlara uymuyor. Hakkındaki birçok BM kararına da uymayan terör devleti, yıllardır uluslararası hukuku hiçe sayıyor. 

İsrailli muhalif lider Lapid'den Netanyahu hükümetine sert tepki: 'İsrail, sorumsuz çılgınların elinde rehin' İsrailli muhalif lider Lapid'den Netanyahu hükümetine sert tepki: 'İsrail, sorumsuz... Haberi Görüntüle

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜYOR

İsrail'in harabeye çevirdiği Gazze'de sağlık sistemi de çökmek üzere. 77 bini aşkın yaralıyı tedavi edebilecek ekipman yok ve çoğu yaralı tedavi edilemediği için hayatını kaybediyor. Bunun yanında 7 binden fazla da kayıp var. Gaze içinde zorla yerinden edilenlerin sayısı ise 1,9 milyon. Son olarak 25 Mart'ta BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes kararı aldı. Ancak İsrail, bağlayıcılığı olan bu karara da diğer alınan kararlarda olduğu gibi uymadı. Uluslararası tıoplum şimdiye kadar İsrail'i uyarmaktan başka bir şey yapamadı. ABD'nin kayıtsız şartsız desteği sadece açıklamalarla değil silah satışıyla da devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz günlerde Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık yardım paketini onaylamıştı. 95 milyar doların 26 milyar doları İsrail'e yapılacak yardım miktarı. Yapılan bu yardımlar, ABD'li yetkililerin kamera önünde İsrail'e yaptığı uyarıların ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermesi bakımından turnusol görevi görüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading