Yandex Metrica

Alman medyasının yeni gıdası: Solucan ve böcekler!

Alman medyasının yeni gıdası: Solucan ve böcekler!

İklim değişikliği ve küresel ısınmayı bahane ederek 'ineklerin katledilmesi gerektiğini' savunan çevreler, mide bulandıran o kampanyayı yeniden ısıttı: Böcek ve solucan yiyin!

Dünya

23.01.2024, 17:52

Dünyada kaynakların hızla tükendiği, bu nedenle nüfusun acilen azaltılması gerektiğini savunan küresel güç odakları, sera gazına yol açtığı gerekçesiyle ineklerin öldürülmesi tavsiyesine şimdi bir yenisini daha ekledi: Protein için böcek yiyin!

Alman medyasınca yeniden servise sokulan böcek haberleri tartışmalara yol açtı. Böcekleri kullanarak yemek yapmayı öğrenmiş Avustralyalı öğrencilerden yola çıkan DW haber portalının insanlara hamam böceği ve solucanlarla beslenmeyi öğütlemesi tepki topladı. 

"Böcek yemek damak zevkini geliştirmekten çok daha öte bir şey" cümleleriyle pazarlanan yeni kampanya, geleneksel hayvancılığı sonlandırma projesinin son halkası gibi görünüyor. 

Besi hayvanları yerine böcek yemenin iklim değişikliğine karşı mücadeleye yardımcı olacağını savunan Alman medyası, havaya salınan sera gazında Çin ve ABD'nin başı çektiğine hiç değinmeden tüm suçu besi hayvancılığına yükleyerek inek, dana ve boğaların katledilmesi çağrısı yapıyor. 

Birleşmiş Milletler'in yayınladığı çeşitli raporları da dayanak olarak kullanan Almanlar, insanlığın protein ihtiyacını karşılamak için böcek yeme alternatifinin BM tarafından da desteklendiğini iddia ediyor. 

'Bok böceği', 'hamam böceği' ve 'solucanların' daha az metan gazı salgıladığı ve üretim için geleneksel hayvancılıktan daha az kaynak gerektirdiği ileri sürülen haberde arı, karınca ve sineklerin bile pişirilip tüketilmesi tavsiye ediliyor. 

Dünyada yaklaşık 2 milyar insanın böcek yediğini savunan Alman medyası, bu alışkanlığın Çin ve Güneydoğu Asya kültürlerinde geçmişten beri zaten varolduğu gerçeğini özenle perdeliyor. 

Yüksek oranda protein, yağ, vitamin ve mineral içerdiğinden ötürü böceklerin inek, kuzu ve keçi etinden 'daha yararlı' olduğunu savunan bu kesim, laboratuvar ortamında kök hücreden üretilmiş yapay et tüketimini de destekliyor. Tüm bunlar için kullanılan gerekçeler ise aynı: İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, kaynakların tükeniyor olması. 



Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

"Peki siz çevreyi desteklemek için böcek yemeye hazır mısınız?" sözleriyle biten klibe birçok vatandaş şu ifadelerle tepkilerini ortaya koydu:

-Böcek yerine zenginleri yesek en az bin yıl açlık ve küresel ısınma olmaz. 
-Yooo, hayvan gibi küresel ısınmacıyız, soğuk düşmanıyız, etçiyiz.
-Torunlarım böcek yiyebilir, ben de abanacağım o zamana kadar, idare eder herhalde. 
-Bok yiyin demişler kibarca.
-İsteyen istediği her pisliği yiyebilir ama biz Müslümanlar Allah'ın bize vermiş olduğu nimetlerden faydalanmaya devam edeceğiz. Tüm dünya halkları bu şeytana tapanlara dur demedikçe bunlar planlarıyla insanoğlunun gelecekteki özgür yaşam haklarını yok etmeye devam edecektir. 
-Çok iğrenç!
-Siz yiyin isterseniz, kimseyi karıştırmayın. 
-İsraf önlensin, böcek yemekten daha fazla fayda sağlar. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading