Yandex Metrica

Alman medyasında hedef yine Türkiye: Erdoğan fotoğrafıyla Suriye, Haiti, Rusya listesi!

Alman medyasında hedef yine Türkiye: Erdoğan fotoğrafıyla Suriye, Haiti, Rusya listesi!

ABD-İsrail sömürgesi olarak görülen Almanya'da basın, 14 Mayıs öncesi olduğu gibi 31 Mart seçimleri sürecinde yine 'Türkiye' analiziyle sahnede. İşgalci ve soykırımcı apartheid İsrail'den tek satır bahsetmeyen Der Spiegel gazetesi, 'otokrasi' retoriğini ortaya atıp Türkiye'yi Suriye, Haiti, BAE, Mısır, Myanmar ve Rusya ile aynı listeye soktu. 

Dünya

30.03.2024, 12:11

Egemen bir ülke olup olmadığı yıllardır tartışılan Almanya'da medya 'Türkiye' analizlerine bir yenisini daha ekledi.

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi Kemal Kılıçdaroğlu için kampanyaya soyunmuş Alman basını, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sürecinde de 'otokrasi' retoriğiyle konuyu Türkiye'ye bağlamaktan geri durmadı. 

Bertelsmann Vakfı'nın bir analizini haberleştiren Der Spiegel, anayasal kurumların, serbest seçimlerin ve muhalefet partilerinin bulunduğu Türkiye'yi Suriye, Yemen, Haiti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Afganistan, Mısır ve Rusya ile aynı listeye soktu. 

Der Spiegel 'otokrasi' manşetini Erdoğan'la servis etti.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

KONU TÜM DÜNYA AMA FOTOĞRAF TÜRKİYE

"Gelişmekte olan ülkelerde demokrasi giderek erozyona uğruyor" başlığıyla verilen haberde Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın fotoğrafını kullandı. ABD-İsrail buyruklarının dışına çıkmamayı 'demokrasi ve insan hakları' olarak algılayan Berlin'de siyonist medyanın son yayını, Türkiye'ye yönelik karalama faaliyetlerinin yeni örneği olarak kayıtlara geçti. 

Haberdeki şu ifadeleri okuyanlar, manşet görselinde niçin Erdoğan resminin kullanıldığına anlam veremedi:

"Rusya'da Kremlin yönetimi seçimlerin nasıl yapılması gerektiğini dikte ediyor; ordu Myanmar'ı kontrol altında tutuyor; Somali, Yemen ve Libya gibi ülkeler şiddete sürükleniyor. Bir arada yaşama kültürü pek çok ülkede mevcut değil yahut baskı altında. 

Bertelsmann Vakfı raporuna göre, gelişmekte olan ülkelerde demokrasiler geriliyor, otokrasiler giderek güçleniyor. Vakıf, toplamda 137 gelişmekte olan ve geçiş ülkesini analiz etti. 74 otokrasinin çoğunluğuna kıyasla geriye yalnız 63 demokrasi kaldı. 20 yıldır toplanmakta olan veriler, demokratik olmayan şekilde yönetilen devletlerin sayısında sürekli bir artış olduğunu gösteriyor." 

Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Haberi Görüntüle

DİKTATÖRLÜK DEMODE, ARTIK 'OTOKRASİ' VAR

"Analiz için yaklaşık 300 uzman, ülkelere ilişkin raporları değerlendirdi. Demokrasinin, piyasa ekonomisinin ve yönetişimin kalitesi incelendi; hesaplanan değerler demokrasinin olup olmadığını temsil ediyor. Örneğin 1'den 10'a kadar olan ölçekte Hırvatistan 8,55, Türkiye 4,23 ve Yemen 1,57 puan aldı. 

Bertelsmann Vakfı, 1 Şubat 2021'den 31 Ocak 2023'e kadar olan mevcut çalışma dönemi için 25 sözde ılımlı ve 49 katı otokrasiyi sayıyor. Uzmanlar ayrıca aralarında Suriye, Yemen, Libya, Haiti ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nin de bulunduğu 10 ülkeyi zorlu otokrasiler arasında başarısız olarak sınıflandırıyor. 

Otoriter yönetime giden yolda demokrasi sürekli olarak aşındırılıyor. En kötü puanlara sahip ülkeler arasında Myanmar, Afganistan, Mısır ve Rusya yer alıyor. Diğerlerinin yanı sıra Singapur, Nijerya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri ılımlı otokrasiler olarak sınıflandırılıyor.

Araştırmanın yazarları, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik artan kısıtlamaları, giderek daha az özgürleşen seçimleri ve toplanma özgürlüğünün gözardı edilmesini eleştiriyorlar. Türkiye ve Bangladeş gibi devletler, otoriter yönetime giden yolda sürekli olarak demokrasiyi baltalayacaklardır."

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen İsrail'e destek eylemlerinden biri

Der Spiegel haberinde, işgalci ve soykırımcı 'siyonist din devleti' İsrail'den tek satır da olsa bahsedilmedi. ABD'nin Avrupa'daki en büyük askerî üssüne ev sahipliği yapan Almanya'da Fetullahçı Terör Örgütü üyeleriyle PKK/YPG'liler devlet koruması altında yaşıyor.  

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

3

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading