Yandex Metrica

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun

ABD başta olmak üzere birçok ülkeyi arkasına alarak Gazze'de soykırım yapan İsrail Başbakanı Netanyahu ile İsrail’i ziyaret eden Alman Dışişleri Bakanı Baerbock arasındaki görüşmede taraflar arasında gerilim yaşandı. Baerbock'un, İsrail ziyaretinde Başbakan Binyamin Netanyahu ve ev sahibi yetkililere, "Gazze'yi açlığa sürüklüyorsunuz." dediği öne sürüldü.

Dünya

01.05.2024, 16:31

İsrail, bu sabah İran'a füze misillemesi başlatırken bebek katili Netanyahu ile Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un dün yaptığı görüşmede büyük bir tartışma yaşandı. Kanal 13'ün görüşmenin tanıklarına dayandırdığı haberine göre, ikili arasındaki görüşmede seslerin yükseldiği öğrenildi.

ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden "Endişeliyiz" Haberi Görüntüle

''GAZZE'Yİ AÇLIĞA SÜRÜKLÜYORSUNUZ''

Baerbock, Netanyahu ve Dermer ile görüşmesinde İsrail'in yardımları kısıtlaması nedeniyle yaşanan kıtlığı gündeme getirdi. Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Baerbock, şunları kaydetti;

"Gazze'yi açlığa sürüklüyorsunuz. Gazze'deki açlık felaket durumunda. Telefonumda size aç çocukların resimlerini gösterebilirim." 

Bunun üzerine Netanyahu'nun, Alman Dışişleri Bakanı'na "Çıkar telefonunu göster. Gazze Şeridi'nde açlık durumu yok. Sürekli takip ediyoruz." karşılığını verdi. Bununla da yetinmeyen Netanyahu, Gazze'de çarşı, pazar ve kumsal fotoğraflarıyla açlık olmadığını savundu.

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

''GAZZE'DE AÇLIK VAR''

Tekrar söz alan Baerbock, Netanyahu'ya "Bu resimleri göstermeyi bırakmanızı tavsiye ederim, bu gerçeği yansıtmıyor. Gazze'de açlık var." şeklinde yanıt verdi.

Netanyahu'nun, fotoğrafların gerçeği yansıttığında ısrar ederek, "Bizler Naziler gibi sanal gerçeklik yaratacak değiliz." ifadesini kullandığı öne sürüldü.

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

''DOKTORLAR YALAN MI SÖYLÜYOR''

Baerbock'un da "Gazze Şeridi'ndeki doktorlar ve uluslararası basın yalan mı söylüyor" diyerek, buraya daha fazla insani yardım gönderilmesini talep ettiği, tartışmalarda Netanyahu'nun sesini yükselttiği, Baerbock'un da Netanyahu'nun gösterdiği fotoğrafları dikkate almadığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading