Yandex Metrica

Aliyev'den Azerbaycan'ı yok sayan Kılıçdaroğlu'na tepki: Hevesleri kursaklarında kalacak

Aliyev'den Azerbaycan'ı yok sayan Kılıçdaroğlu'na tepki: Hevesleri kursaklarında kalacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Orta Koridor'un Azerbaycan topraklarından geçmesinin Haydar Aliyev döneminde belirlendiğini, bazılarının o dönemde buna karşı çıktığını söyleyerek "Ne yazık ki bugün bile Azerbaycan'ı bu stratejik projenin dışında bırakmak isteyenler var ama onların hevesleri kursaklarında kalacak." diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 20:51

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin de desteklediği 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi gecesi sosyal medya üzerinden, ‘hayatımın en büyük projesi’ diyerek, “Ne Batı ne Doğu, bu Türk’ün yolu’ başlıklı vaadini paylaştı. Özetle şunu söyledi Kılıçdaroğlu; “Türkiye-İran-Türkmenistan-Özbekistan-Kazakistan üzerinden Çin’e ulaşan hat/hatlar kuracağız”...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı 6 Mayıs gecesi yaptığı konuşmada açıkladığı 'harita' Azerbaycan’da büyük tepki gördü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı ve ulusal lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılında Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'dan ulusa seslendi.

Azerbaycan'ın bugün yürüttüğü politikaların temelinin Haydar Aliyev tarafından atıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Aliyev, Aliyev, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

''TEMELLERİ HAYDAR ALİYEV DÖNEMİNDE ATILDI''

İlham Aliyev, "Bugün Azerbaycan Avrasya'nın ulaştırma merkezlerinden birine dönüşmüştür. Haydar Aliyev döneminde Azerbaycan'da 'Avrupa-Kafkasya-Asya Uluslararası Ulaştırma Koridoru' başlıklı büyük uluslararası konferans yapılmıştı. Bugün 'Orta Koridor' dediğimiz projenin temeli o zaman atıldı.'' ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

''HEVESLERİ KUSAKLARINDA KALACAK''

Azerbaycan'ın devre dışı bırakılıp, İran'ın başrol aldığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı haritaya tepki gösteren Aliyev, şunları kaydetti;

''Yani bu koridorun Azerbaycan topraklarından geçmesi o yıllarda belirlenmişti. Bazıları bunu istemiyordu. Ne yazık ki bugün bile istemeyenler var. Azerbaycan'ı bu stratejik projenin dışında bırakmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak." 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading