Yandex Metrica

Alibaba'dan skandal hareket! 'Şirket itibarını zedeledi'

Alibaba'dan skandal hareket! 'Şirket itibarını zedeledi'

Alibaba'da aylar önce başlayan taciz iddialarında skandallara yenisi eklendi. Şirketin tacize uğradığını açıklayan kadını kovduğu ortaya çıktı. İşten çıkarma mektubunda şirket itibarının zedelendiği belirtildi.

Dünya

01.02.2024, 04:54

Çinli e-ticaret devi Alibaba'daki taciz skandalı halen devam ediyor. Aylar önce işten çıkarılan kadın çalışan, tacize uğradığını duyurmuştu. 

Olay kamuoyuna yansıyınca şirket tacizci yöneticiyi kovma kararı almıştı. Kadın çalışan ise olayı kamuyouna duyururken önce yöneticiyi şikayet ettiğini ama Alibaba yönetiminin herhangi bir harekette bulunmadığını ifade etmişti. 

İngiltere merkezli BBC'de yer alan haberde uğradığı cinsel tacize karşı sessiz kalmayan kadın işten kovuldu. 

ABD'den Türkiye açıklaması: 'Türkiye'nin UAD'deki İsrail davasına müdahil olması ikili ilişkileri etkilemez' ABD'den Türkiye açıklaması: 'Türkiye'nin UAD'deki İsrail davasına müdahil olması ikili... Haberi Görüntüle

ŞİRKET İTİBARINI ZEDELEDİ 

İşten çıkarma mektubunda tacize uğrayan kadının şirketin itibarını zedelediği belirtildi. 

Alibaba yönetimi kadını 'yanlış bilgiler yaymakla' suçlarken, bir gazeteye açıklama yapan kadın çalışan yasal yollarla hakkını arayacağını ifade etti. 

Kadın çalışan ise "Yanlış bir şey yapmadım ve kesinlikle bunu kabul etmiyorum. Haklarımı korumak için yasal yollara başvuracağım" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading