Yandex Metrica

ABD'de polis dehşeti! Siyahi gence 60 kez ateş edip katletti

ABD'de polisin 60'tan fazla kurşunla öldürdüğü siyahi gencin vurulma anı görüntüleri ortaya çıktı. Akron kenti polisinin paylaştığı videoda, en az 5 polisin arabasını bırakıp kaçan Jayland Walker'a şarjörleri boşalıncaya kadar ateş ettiği görüldü.

Dünya

30.01.2024, 10:20

Amerika Birleşik Devletleri’nde polis, siyahi bir gence yönelik orantısız güç kullanımıyla yine gündemde. ABD'de polis bir siyahiyi daha katletti. Ohio eyaletinde polis, kırmızı ışıkta durmadığı gerekçesiyle Jayland Walker'e 60 kez ateş ederek katlletti. Katliamı gerçekleştiren 5 polis ücretli izne çıkarıldı.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

27 Haziran’da polisin Ohio’da 25 yaşındaki Jayland Walker adlı genci, kurşun yağdırarak öldürmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Eski senatör Nina Turner’ın görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından protesto gösterileri düzenlendi. 

İran'ın İsrail'e saldırısı eli kulağında: ABD medyası tarih verdi İran'ın İsrail'e saldırısı eli kulağında: ABD medyası tarih verdi Haberi Görüntüle

ŞARJÖRLERİ BOŞALINCAYA KADAR ATEŞ ETTİLER

Akron kenti polisi tarafından paylaşılan video kayıtta, en az 5 polisin arabasını bırakıp kaçan Jayland Walker'a şarjörleri boşalıncaya kadar ateş ettiği görüldü. 

Olaya karışan polisler idari izne ayrılırken haklarında soruşturma başlatıldı.

ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan siyahi Amerikalı nefessiz kalarak öldü ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan... Haberi Görüntüle

60'TAN FAZLA KURŞUN SIKILMIŞ

Akron Polis Şefi Stephen Mylett, Walker’a polislerin kaç mermi sıktığını bilmediğini, adli tıp muayenesi sonucu gencin vücudunda 60’tan fazla kurşun yarasına rastlandığını söyledi.

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

Akron Polis Departmanına göre, 27 Haziran’da Jayland Walker, polis tarafından trafik ihlali nedeniyle durdurulmuş, kovalamaca esnasında polislerin silahından çıkan 90’dan fazla kurşundan en az 60’ının siyahı gence isabet ederek ölümüne sebep olmuştu.

Ailenin avukatı Bobby DiCello, Walker’ın vücuduna, yüzü dahil 60 kurşunun isabet ettiğini, buna rağmen hastaneye kaldırıldığında ellerinin arkadan kelepçelenmiş olduğunu kaydetmişti.

Akron Belediye Başkanı Dan Horrigan açıklamasında, “Bağımsızlık Günü bir kutlama, arkadaşlar ve aile ile bir araya gelme zamanıdır. Ne yazık ki, şehir liderliğindeki bir kutlamanın zamanı olmadığını güçlü bir şekilde hissediyorum.” ifadesine yer vermişti.

Siyahi gencin vurulması kentte büyük tepkilere neden olmuş, düzenlenen protestolar sonrasında olaya karışan polisler idari izine ayrılmak zorunda kalmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading