Yandex Metrica

ABD Başkanı Joe Biden'dan Rusya'ya enerji yaptırımları cevabı: Tüm seçenekler masada

ABD Başkanı Joe Biden'dan Rusya'ya enerji yaptırımları cevabı: Tüm seçenekler masada

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya yönelik enerji yaptırımları konusunda tüm seçeneklerin masada olduğunu belirtti. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin ülkeden kaçıp kaçmayacağıyla ilgili soruya Biden'dan politik bir yanıt geldi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

Savaş tüm şiddetiyle devam ederken Batı'nın Rusya'ya doğal gaz ve petrol yaptırımı uygulayıp uygulamayacağı tartışılıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Wisconsin eyaletine yapacağı ziyaret öncesi Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Rusya'dan petrol ve gaz ithalatını yasaklayıp yasaklamayacağının sorulması üzerine, "Tüm seçenekler masada." açıklamasında bulundu.

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

"PUTİN YANILDI"

Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırısını "önceden planlanmış ve gerekçesiz" olarak nitelendiren Biden, "Putin diplomasi çabalarını reddetti. Batı ve NATO'nun yanıt vermeyeceğini ve bizi ülke içinde bölebileceğini düşündü. Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık." ifadesini kullandı.

Ayrıca Biden konuşmasında, "Putin, NATO'yu, Avrupa'yı ve ABD'yi bölebileceğini düşündü. Tüm dünyaya kimsenin bu ülkeyi bölemeyeceğini göstereceğiz." sözlerini sarf etti.

Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Haberi Görüntüle

KASITLI OLARAK SİVİLLER VURULUYOR

Biden, Rusya'nın Ukrayna'da sivilleri kasıtlı olarak mı hedef aldığı sorusunu, "Görünen o ki öyle." şeklinde yanıtladı.

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

"DURUMU ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ" 

Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işleyip işlemediğini söylemek için henüz çok erken olduğunu kaydeden Biden, "Durumu çok yakından takip ediyoruz" dedi.

Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Haberi Görüntüle

"NATO KARAR VERİR"

ABD askerlerinin Polonya ya da Doğu Avrupa'daki NATO üslerinde Ukrayna savaşından sonra da kalıp kalmaması konusunda Biden, "Bu NATO'nun vereceği bir karar" ifadesini kullandı.

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ UKRAYNA'DAN KAÇACAK MI?

Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ülkeden ayrılıp ayrılmaması konusunda ise, "Bu Zelenski'nin kendi vereceği bir karar, biz ona yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz" yorumunda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading