Yandex Metrica

Sitede Ara

Dönüşüme İmamoğlu engeli! Hilmi Türkmen'den takoz siyaseti eleştirisi: İBB imza attığı protokolü yerine getirmedi

Dönüşüme İmamoğlu engeli! Hilmi Türkmen'den takoz siyaseti eleştirisi: İBB imza attığı protokolü yerine getirmedi

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere doğru hızla ilerlerken, CHP'li başkan Ekrem İmamoğlu'nun takoz siyaseti bir kez daha gözler önüne serildi. Üsküdar'daki kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB'nin verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade etti.

Gündem

13.03.2024, 09:30

Üsküdar'da 2 dönem belediye başkanı olarak görev yapan Hilmi Türkmen, Üsküdar'da yaptığı başarılı projelerle öne çıkmaya devam ediyor. 

120 bin TL maaşla danışman oldu! CHP'li Burcu Köksal'dan eşe dosta iki koltuk! 120 bin TL maaşla danışman oldu! CHP'li Burcu Köksal'dan eşe... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NUN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar AK Parti'nin Üsküdar adayı olarak sahneye çıkan Hilmi Tükrmen CHP'li Başkan Ekrem İmamoğlu'nun gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. 

Şebeke operasyonla çökertilmişti! Yenidoğan çetesinin mesajlaşmaları ortaya çıktı: Çocuğu öldür! Şebeke operasyonla çökertilmişti! Yenidoğan çetesinin mesajlaşmaları ortaya çıktı: Çocuğu öldür! Haberi Görüntüle

"ÜSKÜDAR ÇOK DEĞİŞTİ"

Katıldığı canlı yayın programında Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşme ilişkin açıklamalarda bulunan Türkmen, "10 yıl çok hızlı geçti. Biz işten başımızı kaldıramadık. Yıllar nasıl geçti farkında değiliz ama Üsküdar çok değişti" dedi.

Oy çokluğuyla kabul edildi! AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede 'alkol' skandalı! Oy çokluğuyla kabul edildi! AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede 'alkol'... Haberi Görüntüle

"İBB SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ"

Sözlerine devam eden Türkmen, İBB'nin AK Parti yönetimi sırasında imza attığı protokole yönetimin CHP'ye geçmesiyle sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, "Çamlıca eteklerini biz dönüştürürken Üsküdar Belediyesi, İBB yönetimi ve Çevre Bakanlığı bir protokol imzaladık. Belediye adına ben imzaladım. İBB adına rahmetli Kadir Topbaş Ağabey imzaladı. Sonra Mevlüt Uysal imzaladı. Bakanlık adına da Murat Kurum imzaladı." dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu üçlü protokol gereği burayı dönüştüreceğiz. Biz Üsküdar Belediyesi olarak projeyi yapacağız. Vatandaşlarla arazideki anlaşmayı biz sağlayacağız. Hak edişleri, hak sahipliklerini, kim kaç daire alacak, ne kadar borcu var ne olacak onların hepsi bize ait." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu çok önemli Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu çok önemli Haberi Görüntüle

"TOKİ İLE GÜZEL İŞ BİRLİĞİMİZ VAR"

"Sonra binaları boşaltıp, yıkıp TOKİ'ye teslim edeceğiz. Bu bizim görevimiz." diyen Türkmen, "Büyükşehir'in görevi oranın altyapısını yapacak. Yağmur suyu, atık su, doğalgaz telefon, kanalizasyon, üstteki yollar, parklar Büyükşehir'e ait... TOKİ de yapacak binaları... Güzel bir iş birliğimiz var." şeklinde konuştu.

Boeing 763 uçağı hangi ülkenin? Boeing 763 ve Boeing 767 arasındaki farklar neler? Boeing 763 uçağı hangi ülkenin? Boeing 763 ve Boeing 767... Haberi Görüntüle

"ÖNCE TAMAM DEDİ 5 AY MECLİS'E GETİRMEDİ"

Sözlerine devam eden Türkmen, "Seçim oldu, yönetim değişti. Biz vatandaşla anlaştık. Çalışmaya başlayacak. Çalışma başlayamıyor niye? Altta kanalizasyonlar var deplase edilmesi lazım. Büyükşehir yapmıyor. İmamoğlu'na dedim ki 'Böyle bir protokolümüz var inşaat başlayacak müteahhit başlayamıyor, yapmanız lazım' diye. Önce yapalım dedi aradan geçti 1 ay, ses yok. Aradım dedim, başlamadınız diye. Dedi ki 'Başkanım bu protokolü Büyükşehir Meclisi'nde onaylatmamız lazım yoksa zimmet çıkar.' Tamam getir dedik meclise, biz çoğunluktayız onaylatırız. 5 yıl geçti hala meclise gelmedi. dedi.

Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini başarıyla vurdu: 50 bin uçuş saati geride kaldı Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini başarıyla vurdu: 50 bin uçuş saati... Haberi Görüntüle

DEVREYE MURAT KURUM GİRDİ

Açıklamlarına devam eden Türkmen, "Aradan birkaç ay geçti 2019'un Ekim-Kasım'ı baktık olacak gibi değil, yine aradım sağ olsun Murat Kurum başkanımızı, o dönem bakandı. Dedim 'Bakanım yapacağı yok İmamoğlu'nun. Millete bir söz verdik. Bu inşaata başlamamız lazım bu deplase işlerini siz yapın'. Sağ olsun talimat verdi, kanal işlerini TOKİ halletti ve şu anda herkes evini teslim alma sürecinde." dedi.

Fenomen öğretmenler dikkat! Bunu yapana ceza geliyor: Sicil dosyasında 5 yıl kalacak Fenomen öğretmenler dikkat! Bunu yapana ceza geliyor: Sicil dosyasında 5... Haberi Görüntüle

"VATANDAŞI PROVOKE ETMEYE ÇALIŞTILAR

"Yani vatandaşlarımız şu gerçekleri bir bilse. İş yapmak zor ama takoz olmak kolay. 5 yıl geride kaldı." diyen Türkmen, Çamlıca bölgesindeki dönüşe ilişkin, "CHP o dönem özellikle İmamoğlu'nun adaylık süreciydi. Kemal Kılıçdaroğlu oraya geldi. Burada rantsal dönüşüm var size vermezler dedi. Rantsal ne demekse. Şimdi orada insanlar oturuyor. Vatandaşı çok provoke etmeye çalıştılar. Binalar zaten yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Hilmi Türkmen, "Önümüzdeki 5 yıl hedef 50 bin konutu yenilemek. 10 yılda 30 bin konut yeniledik. İmarla ilgili zaman kaybettik. Tarihi dokuyu bozmadan yapıyoruz." dedi. Açıklamalarına devam eden Türkmen, "eknik anlamda planlama anlamında sorunumuz kalmadı. 30 bin yaptık, 50 bin ile hedef belirledik. Başaracağımıza inanıyoruz. Murat Kurum başkanımız inşallah seçildiğinde 650 bin konutu dönüştüreceğiz." şeklinde konuştu.

Üsküdar önemli ölçüde payını alacak diyen Türkmen, "Teknik anlamda sorunumuz yok. Biz her akşam bir mahalledeyiz. Dün yine söyledim. Dönüşümün önünde engel kalmadı. Deprem bölgesindeyiz, kuşağındayız. Bundan kaçmak mümkün değil. Üsküdar'da İstanbul'da dönüşümün önünde tek engel kaldı; o da ev bulup taşınma konusu. 2028'e kadar genel ve 2029'a kadar yerel seçim yok. Seçimsiz 4-5 senede çok önemli bir dönüşüm olacak. Şimdiki iBB yönetimi bir çivi çakmadı. Üsküdar'da Büyükşehir'in bir tane projesi yok. Burada canlı yayında söylüyorum." dedi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading