Yandex Metrica

Sitede Ara

DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama

DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da “Türkiye Yüzyılı'nda Çocuk Hukuku Paneli”nde konuştu. DEM Parti'lilere soruşturma hakkında konuşan Bakan Tunç, ''Millet size teröre destek olun diye oy vermiyor. Demokrasilerde şiddete yer yoktur, teröre müsade edilmez. Diyarbakır Sur'daki soruşturma devam ediyor. Milletin sinir uçlarıyla oynarsanız soruşturma ile karşılaşırsınız. DEM Parti, terörü desteğe devam ederse kapatılabilir.'' dedi.

Gündem

09.05.2024, 14:44

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nda Çocuk Hukuku Paneli'ne katıldı. Panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, önemli açıklamalarda bulundu.

DEM Parti'lilere soruşturma hakkında konuşan Bakan Tunç, ''Millet size teröre destek olun diye oy vermiyor. Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinde teröre ve şiddete müsaade edilmez. Terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Diyarbakır Sur'daki soruşturma devam ediyor. Milletin sinir uçlarıyla oynarsanız soruşturma ile karşılaşırsınız. Böyle bir politika içinde olursanız yetkili makamlar devreye girer. Özgürlüğün de bir sınırı var. Yaşam hakkının düşmanı olan terörle mücadele devam edecek.'' dedi.

Bolu'da yarın okullar tatil mi 15 Mayıs? Bolu'da yarın okullar tatil mi 15 Mayıs? Haberi Görüntüle

DEM PARTİ KAPATILACAK MI?

''DEM Parti terörle arasına mesafe koyamazsa, kapatma davası kaçınılmaz olur.'' diyen Bakan Tunç, şunları kaydetti;

''Yasal mevzuat çerçevesi içinde bir belediye terörü destekliyorsa geçmişte uygulamalı gördük. Hiç kimse durduk yere kayyum atanmasını parti kapatılmasını ister mi? Millet düşmanlarına kaynakları aktarırsanız anayasa ve kanunlar çerçevesi içinde o yetkiler kullanılır. Bu yetkileri kullanmak zorunda kalmamalı. DEM Parti, terörü desteğe devam ederse kapatılabilir. Eğer böyle bir süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun. Ülkemizin devlet bütünlüğünü koruyacağız." 

57 kişinin can verdiği kazanın firari hükümlüsü 17 yıl sonra İstanbul Havalimanı'nda yakalandı 57 kişinin can verdiği kazanın firari hükümlüsü 17 yıl sonra... Haberi Görüntüle

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında konuşan ve siyasi partilere çağrıda bulunan Bakan Tunç, ''Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekiyor.'' dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading