Yandex Metrica

DEAŞ üstlendi! Kilise saldırsında yeni gelişme: Bu bir provokasyon mu?

DEAŞ üstlendi! Kilise saldırsında yeni gelişme: Bu bir provokasyon mu?

Dün Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kar maskeli iki kişinin silahlı saldırısında Tuncer Cihan hayatını kaybederken söz konusu saldırıyı DEAŞ üstlendi. Peki Türkiye'nin İsrail'e karşı Gazze'nin yanında olduğu bu süreçte kiliseye yapılan saldırı bir provokasyon mu?

Gündem

09.02.2024, 07:06

Dün sabah saatlerinde Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki pazar ayini sırasında kar maskeli 2 kişi silahlarını çıkararak önce duvarlara ateş etmeye başladı. Ayindekiler kendilerini yere atarken Tuncer Cihan peş peşe kurşunlarla yere yığıldı.

Şanlıurfa'da 14 DEM Partili gözaltına alındı Şanlıurfa'da 14 DEM Partili gözaltına alındı Haberi Görüntüle

KAMERA KAYITLARI TOPLANDI

Acil müdahale sonrasında Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Tuncer Cihan'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Vahşi saldırı sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırganların yakalanması için kilise ve bölgedeki kamera görüntülerini topladı.

Yaz okulu öğretmen başvuru tarihi 2024 | Öğretmenler yaz okulu başvurusunu nereden, nasıl yapacak? Yaz okulu öğretmen başvuru tarihi 2024 | Öğretmenler yaz okulu... Haberi Görüntüle

5 MERMİ KOVANI BULUNDU

Salgırlanların bir an önce yakalanması için çalışmalara hız verilirken, istihbarat ve terörle mücadele ekipleri de devreye girdi. İki saldırganın bölgeye bir araçla geldiği tespit edilirken, kilise içinde 5 adet mermi kovanı bulundu.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atanan isim belli oldu Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atanan isim... Haberi Görüntüle

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir an önce bulun talimatı verdiği saldırganlar için İstanbul Emniyeti 30 ayrı adrese baskın düzenlendi. Söz konusu operasyonlar kapsamında saldırıyı gerçekleştiren 2 zanlı ve 47 kişi gözaltına alındı. Katil zanlılarından birinin Tacik diğerinin ise Rus uyruklu olduğu öğrenildi. Öte yandan söz konusu saldırıyı DEAŞ üstlendi.

FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: Çok sayıda eski emniyetçiye gözaltı! FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: Çok sayıda eski emniyetçiye... Haberi Görüntüle

SALDIRLARGANLAR TEPİ GÖSTERDİ

Santa Maria İtalyan Kilisesi yakınlarında bulunan bir esnaf, kilise çalışanları ile konuştuğunu belirterek, "Saldırganların önce duvarlara ateş ettiklerini, ölen kişinin de saldırganlara tepki göstermesi üzerine vurulduğunu söylediler" dedi.

2024 yıl sonu enflasyon kaç olacak? 2025'te yüzde kaç enflasyon olacak? 2024 yıl sonu enflasyon kaç olacak? 2025'te yüzde kaç enflasyon... Haberi Görüntüle

2 KATİL YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak 22.00'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı." ifadelerini kullandı.

"Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum" diyen Yerlikaya, "Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz. Olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetimize, kahraman polislerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

2024 Mayıs-Haziran en ucuz sıfır araba (otomobiller) hangisi? 2024 fiyatı en düşük otomatik araçlar listesi 2024 Mayıs-Haziran en ucuz sıfır araba (otomobiller) hangisi? 2024 fiyatı... Haberi Görüntüle

PROVOKASYON MU?

Söz konusu saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan gazeteci Ahmet Hakan, "Maske, silah, saldırı, kilise… Provokasyonum diye bas bas bağırıyor" ifadelerini kullandı.

"Bir provokasyon ancak bu kadar kör gözüm parmağına olur." diyen Hakan, "Bir provokasyon ancak bu kadar kaba saba olur. Bir provokasyon ancak bu kadar incelikten yoksun olur." dedi.

"Provokasyonun daniskasıdır bu olay. Nirvanasıdır. Everest'idir." diyen Hakan, "Aynı zamanda Alçaklığın da daniskasıdır. Şerefsizliğin de nirvanasıdır. Kalleşliğin de Everest'idir." şeklinde konuştu.

Threads neden açılmıyor, yasaklandı mı? Threads Türkiye'de neden kapatıldı, ne zaman açılacak? Threads neden açılmıyor, yasaklandı mı? Threads Türkiye'de neden kapatıldı, ne... Haberi Görüntüle

28 ŞUBAT PROVOKASYONLARINI HATIRLATIYOR

Konuya dair bir başka yorum da Abdulkadir Selvi'den geldi. Selvi, "Bir yönüyle '27 Nisan e-Muhtırası'nın verildiği, Cumhuriyet mitinglerinin yapıldığı, Cumhurbaşkanlığı seçimini engellemek için 367 kararının çıktığı günlere benziyor. Bir yönüyle de Türkiye'yi 28 Şubat sürecine sürükleyen provokasyonların gerçekleştiği olayları hatırlatıyor" dedi.

Sözlerine devam eden Selvi, 2006-2007'de yaşanan kilise, rahip, gayri müslim vatandaşlarımıza yönelik suikastleri anımsatarak, ""Hiçbir savaş bir öncekinin benzeri değildir ilkesinden hareket edip, bir ondan bir bundan kokteyl bir provokasyon planı hazırlamışlar" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading