Yandex Metrica

Memurlar artık mesaiye kalmayacak mı? Memurlara fazla mesai ücreti kalktı mı?

Memurlar artık mesaiye kalmayacak mı? Memurlara fazla mesai ücreti kalktı mı?

Kamuda tasarruf genelgesi yürürlüğe girdi. Tasarruf hamleleri kapsamında ilk yıl 250 milyar TL tasarruf edilmesi hedefleniyor. Oldukça geniş bir alanda uygulanacak olan tasarruflar memurları da yakından ilgilendiriyor. Peki tasarruf uygulamaları kapsamında memurlar artık mesaiye kalmayacak mı? Memurlara fazla mesai ücreti kalktı mı?

Gündem

22.05.2024, 00:49

Kamuda tasarruf genelgesi yürürlüğe girdi. Buna göre kamu görevlileri ve kamu yönetimini ilgilendiren önemli kararlar alındı. Kamu personellerine zorunlu haller dışında servislerin kaldırılacağı açıklandı. Kamuda üç yıl süreyle taşıt alımına yasak geldi. Ayrıca yeni lojman, kamp, kreş, sosyal tesisle ilgili arsa satın alınmayacak. Kamuda tasarruf kapsamında kamu personellerinin mesaiye kalmaları konusunda da adım atıldı.

Trafikte denetim sürüyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: 400 bin sürücüye işlem Trafikte denetim sürüyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: 400 bin sürücüye işlem Haberi Görüntüle

MEMURLARA FAZLA MESAİ ÜCRETİ KALTI MI?

Sabah'tan Hakan Tekin'in haberine göre kamu personellerine zorunlu haller dışında fazla mesai ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılmayacak. Mesaiye kalan kamu personelleri ise fazla mesai ücreti almaya devam edecek. Kamuda zorunlu haller dışında mesaiye kalma uygulamasına son verileceği iddia edildi. 

Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale ediyor Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale... Haberi Görüntüle

MEMURLARA AYNİ YARDIM

Memurlara toplu sözleşmede öngörülen koruyucu giyim ve donanım malzemeleri ayni yardım şeklinde verilecek. Bu yardım karşılığında çek, kupon ve benzeri ödeme araçları kullanılmayacak ve nakdi bir ödemede bulunulmayacak.

Engelli evde bakım parası ne kadar? Temmuz zamlı evde bakım yardımı kaç para? Engelli evde bakım parası ne kadar? Temmuz zamlı evde bakım... Haberi Görüntüle

AFET, İSTİHBARAT GENELGE DIŞINDA

Doğal afetler, salgın hastalıklar ve orman yangınlarında acil olarak yapılması gereken mücadele ve müdahaleler, iç ve dış güvenlik ile istihbarat hizmetlerinin gerektirdiği zorunlu olan harcamalar genelgenin kapsamı dışında tutulacak. Kamu hizmetleri ve yatırım projeleri, bütçe sınırları içinde kalınarak ayrılan kaynakların üzerinde harcama yapılmasına yol açılmadan azami tasarruf anlayışı içinde yürütülecek.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading