Yandex Metrica
Reklam Görseli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ABD medyasında: Zamanlamaya dikkat çektiler! İşte ele alınacak konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ABD medyasında: Zamanlamaya dikkat çektiler! İşte ele alınacak konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi konuğu olarak 9 Mayıs'ta Washington'a ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs tarihinde ABD'ye yapacağı ziyaret Amerikan medyasında geniş yer aldı. Peki, 9 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan ziyaretin gündeminde hangi konular var? İşte ziyarete ilişkin detaylar...

Dünya

07.05.2024, 16:40

Yoğun diplomasi trafiğine yerel seçimlerin ardından devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni durağı bu kez ABD olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs tarihinde resmi davetli olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor.

9 Mayıs'ta yapılması planan ziyarette Erdoğan ve Joe Biden, Beyaz Saray'da bir araya gelecek. İki lider ilk kez Oval Ofis'te buluşacak.

Aylardır Türkiye'nin kapısını aşındıran İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesinin ardından iki ülke ilişkileri farklı bir boyut kazandı.

İsveç'in NATO üyeliğini kapmasının ardından MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kısa bir süre önce ABD'ye giderek kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Gözler şimdi Erdoğan ve Biden'ın buluşmasına çevrildi.

Dünya Türkiye'nin hamlesini konuşuyor! ABD gazetesi yazdı: İsrail giderek yalnızlaşıyor Dünya Türkiye'nin hamlesini konuşuyor! ABD gazetesi yazdı: İsrail giderek yalnızlaşıyor Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

İki liderin yapacağı görüşmede birçok konunun ele alınması bekleniyor. Görüşmede ele alınacak konular arasında İsrail'in aylardır devam ettirdiği Gazze'ye yönelik saldırıları ve Kızıldeniz'de küresel ticareti tehdit eden Yemen'deki İran destekli Husilerin ticaret gemilerine yönelik saldırıları yer alıyor. Bununla birlikte Türkiye-ABD arasındaki ilişkilerin detaylıca ele alınacağı görüşmede, küresel ve bölgesel meseleler değerlendirilecek.

Aylardır devam eden savaşta akan kanın duması için yoğu çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının kalıcı olarak durması gerektiği mesajını verecek ve iki devletli çözüm şartını Joe Biden'a iletecek.

Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı ve TB2/İHA var! Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı... Haberi Görüntüle

ABD'NİN DEAŞ'A VERDİĞİ DESTEK

Ayrıca kritik zirvede F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin hızlanması da masaya yatırılacak. Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele, ABD'nin DEAŞ bahanesiyle YPG'ye verdiği destekten duyulan rahatsızlık bir kez daha gündeme gelecek ve Biden'ın yüzüne iletilecek.

Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor Haberi Görüntüle

ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs tarihinde ABD'ye yapacağı ziyaret Amerikan medyasında geniş yer aldı. ABD merkezli medya organı Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıs ayında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceğini yazdı. Söz konusu haberde ziyaretin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yanı sıra İran-İsrail geriliminin yaşandığı bir dönemde gerçekleşmesine vurgu yapıldı. Söz konusu görüşmenin, yangın yerine dönen Ortadoğu'da "Daha geniş bir çatışmanın yaşanabileceğine" dair endişelerin ardından kayıtlara geçeceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'le uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir bir araya gelmişlerdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading