Yandex Metrica

NASA Başkanı'ndan korkutan açıklama: Çin Ay'ı işgal edebilir

Artemis görevleriyle yarım asır sonra Ay'a insanlı uçuş için çalışma yürüten NASA Başkanı Bill Nelson, Çin'in uzay yarışında bir hayli güç kazandığını, bu sebeple yakın gelecekte Ay'ı işgal edebileceğini söyledi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:15

Artemis misyonlarıyla, yarım asrın ardından Ay'a kalıcı olarak yerleşmek ve diğer gezegenlere gitmek için Ay'da bir çeşit üs inşa etmek yönünde çalışan NASA, çalışmalarına 2023 itibariyle hız vermiş durumda.

Ancak NASA'nın bu çalışmaları, uzay hakimiyetinin "ABD'nin tekeline geçebileceği" endişesini beraberinde getiriyor. Bu nedenle başta Çin olmak üzere diğer devletler uzay programlarına daha fazla önem veriyor.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

NASA ÇİN'DEN RAHATSIZ

Son dönemde, uzay çalışmalarında atılım yapan ve Uluslararası Uzay Üssü benzeri özel bir uzay üssü kurma hazırlığında olan Çin, NASA'yı rahatsz etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi Bill Nelson, Çin'in yakın gelecekte Ay'a gitmesi halinde kaynak bakımından zengin olan Ay topraklarını işgal edebileceğini ve ABD'nin Ay'a iniş yapmasını yasaklayacabileceğini söyledi.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

"ENDİŞELENİYORUZ"

Nelson, "Ben ve NASA'daki diğer uzmanlar, Çin Ay'a ulaştığında, burada ne yapmayı planladığı konusunda ülkemiz adına giderek daha fazla endişeleniyoruz. Zira kendine ait bir uzay istasyonu inşa etmeye çalışan Çin, yakın bir gelecekte Ay'ı kendi toprağı ilan edebilir" ifadelerini kullandı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

SÜPER GÜÇLER UZAYI PARSELLEME YARIŞI İÇİNDE

Nelson, "Gerçek şu ki süper güçler, uzayı parselleme yarışı içinde. Bu nedenle Çin'in bilimsel araştırma kisvesi altında Ay'da bir yere ulaşmamasına dikkat etsek iyi olur. Çin, dediğim gibi yakın bir gelecekte diğer ülkelere ‘Uzak durun buradan çünkü burada biz varız, Ay bizim hakimiyetimiz altında’ diyebilir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading