Yandex Metrica

Japonlar devrim niteliğinde bir hizmete başlıyor! Uçan taksiler artık sadece filmlerde olmayacak

Japonlar devrim niteliğinde bir hizmete başlıyor! Uçan taksiler artık sadece filmlerde olmayacak

Japonya'nın en büyük havayolu şirketi ANA, Amerikalı uçan taksisi girişimi Joby Aviation ile yaptığı ortaklık ile ülkede eVTOL uçan taksisi ile hizmet vereceğini bildirdi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:49

Japonya'da faaliyet gösteren ülkenin en büyük havayolu şirketi ANA, Amerikalı uçan taksi girişimi Joby Aviation ile yaptığı anlaşma sonucu ülkede eVTOL uçan taksisi ile hizmet vereceğini açıkladı. 

Hizmet tarihi konusunda herhangi bir detay paylaşılmayan açıklamada, uçan taksi hizmetinin Osaka'da başlamasının öngörüldüğü bildirildi. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

15 DAKİKADA KANSAİ HAVAALANINA GİDECEK

5 kişilik olacak uçan taksi sayesinde Osaka ile Kansai Havaalanı arasındaki araçla bir saatte alınan mesafenin 15 dakikaya ineceği bildirildi. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

DİKEY İNİŞ VE KALKIŞ YAPABİLİYOR

Joby firmasının yöneticisi Joe Ben Bevirt, dikey iniş ve kalkış yapabilen araç sayesinde, şirketin "daha ekolojik ve hızlı bir ulaşım yolunu ülkeye hediye etmeyi umduğunu" söyledi.

Yapay bir adada inşa edile Osaka Havaalanı şehrin 38 kilometre batısında bulunuyor. Şu an bu mesafe 35 ila 65 dakika arasında kat edilebiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading