Yandex Metrica

İklim krizinde kritik eşik geçildi! Son 6 yıldır rekor kırılıyor

İklim krizinde kritik eşik geçildi! Son 6 yıldır rekor kırılıyor

İklim değişikliğine ilişkin yapılan bir araştırma, 2021 yılında okyanus sıcaklıklarının en yüksek seviyeye ulaştığını tespit etti. Isı artışlarının sebebinin birincil kaynağının insanlar olduğu bildirildi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:38

ABD, İngiltere ve Çin'de çalışan bazı üniversiteler ve bilim adamlarının ortak çalışması sonucu Advances in Atmospheric Sciences dergisinde sera gazlarının da etkisi ile 2021 yılında okyanuslarda sıcaklıkların rekor seviyeye ulaştığı bildirildi. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

SON 6 YILDIR REKOR KIRIYOR

Araştırma raporuna göre, 1958'den beri okyanusların sıcaklığının sabit bir hızla arttığı, 1990'dan sonra ise ivme kazandığı son 6 yıldır ise her yıl rekor kırdığı açıklandı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

OKYANUSLARDAKİ ISINMA İVME KAZANDI 

Çalışmaya imza atan bilim adamlarından biri olan Colorado Ulusal Atmosfer Araştırmaları Merkezi iklim bilimcisi Kevin Trenberth, okyanuslardaki ısı artışının 'insan kaynaklı iklim değişikliğinin birincil göstergesi' olduğunu bildirdi. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

OKYANUSLARDAKİ ISININ SEBEBİ İNSANLAR 

Araştırmacılar, sera gazı emisyonlarının da ısıyı hapsederek enerji dengesizliği oluşturduğuna bu ısının ise yüzde 90'ının okyanuslar tarafından emildiğine vurgu yaptı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading