Yandex Metrica

Bilim insanlarından 'kıyamet günü' senaryosu! 2100 yılına kadar dünyanın sonu gelecek! Kritik tarih 2040! Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Bilim insanlarından 'kıyamet günü' senaryosu! 2100 yılına kadar dünyanın sonu gelecek! Kritik tarih 2040! Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Bilim insanları kıyamet günü senaryosu ortaya attı. Earth4All projesi kapsamında hazırlanan yeni rapora göre dünya nüfusundan milyarlarca insan 21. yüzyılın sonuna kadar yok olacak.

Teknoloji

06.04.2024, 14:10

Bilim insanları Earth4All projesi kapsamında hazırlanan yeni rapora göre şu anda 8 milyar olan dünya nüfusunun 2024'a kadar artacağını fakat 2040'tan sonra ise büyük ölçüde azalacağını iddia etti. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

MİLYARLARCA İNSAN  YOK OLACAK

Bilim insanlarının 'kıyamet günü' senaryosuna göre 21. yüzyılın sonuna kadar dünya nüfusundan milyarlarca insan yok olacak.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

ÖNCE ZİRVE YAPIP SONRA DÜŞECEK

Ülkeleri baz alarak yapılan çalışmaya göre 2040'ta dünya nüfusu 8,5 milyar ile zirve yapacak. "Önümüzdeki altmış yıl boyunca dünyanın en yoksul ülkelerinin yoksulluktan kurtulması sonucunda bu sayının büyük ölçüde düşecek."

Araştırmacılar, daha iyi eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra temiz enerjiye erişimin bir sonucu olarak, 2100 yılında dünya nüfusunun yaklaşık 6 milyara düşeceğine inanıyor.

Earth4All proje lideri ve araştırmanın arkasındaki Norveç İşletme Okulu Sürdürülebilirlik Merkezi'nin direktörü Per Espen Stoknes, şu şekilde konuştu:

Düşük gelirli ülkelerdeki hızlı ekonomik kalkınmanın doğurganlık oranları üzerinde büyük bir etkisi olduğunu biliyoruz. Kız çocukları eğitime erişebildikçe, kadınlar ekonomik olarak güçlendikçe ve daha iyi sağlık hizmetlerine erişebildikçe doğurganlık oranları düşer.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

NÜFUS ARTIŞI O ÜLKELERDE EN YÜKSEK SEVİYEDE

Çalışmada, Afrika'da Angola, Nijer, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Nijerya gibi bazı ülkelerin yanı sıra Afganistan gibi bazı Asya ülkelerinde nüfus artışının en yüksek seviyede olduğu kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading