Yandex Metrica

Android kullanıcıları tehlikede! Verileriniz ele geçirilmiş olabilir

Android kullanıcıları tehlikede! Verileriniz ele geçirilmiş olabilir

Android kullanıcılarının verileri tehlike altında. PhoneSpy isimli casus bir yazılım son dönemlerde hızla yayılmış durumda. Uzmanlar bu yazılıma karşı uyarıda bulunuyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:18

Son yıllarda akıllı telefonların kullanımının artmasıyla beraber aynı oranda kişisel verilerin ele geçirilmesi gibi tehlikeler de gündemde geniş yer bulmaya başladı. 

Kişisel veri hırsızlığından dolandırıcılığa kadar pek çok riski bulunan durumun çözümü için sayısız çalışma yapılsa da özellikle Android telefon kullanıcıları için her yeni gün yeni bir tehlike ortaya çıkıyor. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

TÜM BİLGİLERİ ELE GEÇİREN CASUS YAZILIM

PhoneSpy olarak bilinen yeni casus yazılım, mobil güvenlik firması Zimperium çalışanları tarafından farkedildi.

Casus yazılım telefona bir kez sızdıktan sonra, cihazda var olan kimlik bilgileri, mesajlar, konum, ve görüntüler dahil birçok gizli veriyi sızdırıyor. 

Araştırmacılar, PhoneSpy'ın mobil güvenlik uygulamaları da dahil olmak üzere, kullanıcı tarafından yüklenen uygulamaları kullanabildiğini ve kaldırabildiğini tespit etti. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

İNTERNET SİTELERİNDEN BULAŞIYOR

Yayılım web trafiği yönlendirmesi ve sosyal mühendislik ile yapılıyor, çünkü bu casus yazılımın bulaştığı bir Google Play uygulaması henüz keşfedilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading