Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Yerlikaya açıkladı: İşte 1 Mayıs'ın bilançosu

Bakan Yerlikaya açıkladı: İşte 1 Mayıs'ın bilançosu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 1 Mayıs'ta yasaklara uymayan ve kuralları ihlal eden 226 kişinin gözaltına alındığını, 28 güvenlik görevlisinin ise yaralandığını açıkladı.

Gündem

10.05.2024, 09:46

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1 Mayıs'ta 78 ilde 210 etkinlik düzenlendiğini bildirdi. Siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinliklere yaklaşık 241 bin kişi katıldı. 

Osman Kavala hakkında karar açıklandı: Amerikan elçiliğini üzen gelişme Osman Kavala hakkında karar açıklandı: Amerikan elçiliğini üzen gelişme Haberi Görüntüle

"226  ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI"

Bakan Yerlikaya, "İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul'da 217, Tunceli'de 4, Kahramanmaraş'ta 3 ve Aydın'da 2 olmak üzere 226 şahıs gözaltına alındı. Olaylarda 28 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralandı." ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan bakan yardımcılarına, bakanlık merkez ve taşra teşkilatı yöneticileri ile güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Van'dan acı haber: 1 güvenlik korucusu şehit oldu Van'dan acı haber: 1 güvenlik korucusu şehit oldu Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DAKİ OLAYLAR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendika ve meslek örgütü üyesi gruplar ile polis arasındaki arbede yaşandı. Provokatör gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çok sayıda polis yaralanırken olay yerine ambulanslar çağrıldı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Güvenlik önlemlerine destek için gelen alt geçitten Bozdoğan Kemeri'ne yürüyen Çevik Kuvvet ekiplerine alt geçidin korkuluklarında bekleyen grup tarafından kaldırım taşı atıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading