Yandex Metrica

Bakan Tunç açıkladı: Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 isimle ilgili yeni gelişme

Bakan Tunç açıkladı: Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 isimle ilgili yeni gelişme

Son dakika haberleri... Danıştay 5. Dairesi'nin FETÖ’den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararı büyük tartışma yaratırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mesleklerine geri dönen 387 hakim ve savcı ile alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek." dedi.

Gündem

03.03.2024, 10:45

Eli kanlı terör örgütü FETÖ'yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmişti. Danıştay 5. Dairesi bu 450 hakim ve savcıyı göreve iade etti. Bu skandala HSK'nın bir itirazı vardı. Ancak Danıştay bu itirazı değerlendirmeye almadı. Bu skandal kamuoyunda da büyük tepki gördü ve tartışma konusu oldu.

Danıştay 5. Dairesi'nin FETÖ’den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararı büyük tartışma yaratırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

İstanbul'daki kaçakçılık operasyonunda yakalanan ABD'li müze müdürüyle ilgili yeni gelişme İstanbul'daki kaçakçılık operasyonunda yakalanan ABD'li müze müdürüyle ilgili yeni gelişme Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: İNCELEME BAŞLATTIK

Bakan Tunç, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek. Özellikle FETÖ ile mücadeledeki kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz çünkü bu bizim kırmızı çizgimiz. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürdüğümüz gibi özellikle FETÖ'nün devlet kurumlarından, özellikle yargı gibi, emniyet gibi bu noktalarda özellikle bu hassasiyetin korunmasını istiyoruz"." açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa ile görüştü: 'Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanındadır' Bakan Yerlikaya, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa ile görüştü: 'Türkiye, Filistinli... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: SİNEKLERİ TEMİZLEME İŞİMİZ DAHA DEVAM EDİYOR

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ve Mısır ziyaretlerinin ardından dönüş uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlarken bu konuya da değinmişti.

Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor. Biz FETÖ'nün iç yüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız.'' demişti.

Muharrem İnce'de tutunamadı! Partisinin genel merkez binası kapısına kilit vurdu! Muharrem İnce'de tutunamadı! Partisinin genel merkez binası kapısına kilit vurdu! Haberi Görüntüle

''BUNA SESSİZ KALAMAYIZ''

''Fakat Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil.'' diyen Erdoğan, şunları kaydetmişti;

''Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK'yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine üzerine giriyoruz, gideceğiz. Danıştay'da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading