Yandex Metrica

Sitede Ara

Aylık 6000 TL taksit ile 700.000 TL kredi fırsatı! Bankalardan dev kredi kampanyası! Üstelik 2 yıl geri ödeme şartı yok!

Aylık 6000 TL taksit ile 700.000 TL kredi fırsatı! Bankalardan dev kredi kampanyası! Üstelik 2 yıl geri ödeme şartı yok!

Bankaların başlattığı yeni kampanya ile birlikte vatandaşlara 700 bin TL'ye kadar hibe ve aynı miktarda kredi desteği sunulacak. Krediye ek olarak 100 bin TL'ye kadar taşınma desteği kampanyası başlatıldı. 24 ay geri ödemesiz, 1 yıl faizsiz olmak üzere bankalar müşterileri için özel bir ödeme planı hazırladı. Bankaların ilk taksitleri aylık 6000 TL'den başlayacak. Peki bu krediden kimler faydalanabilir? Kimler geri ödemesiz hibe ve kredi desteğinden yararlanabilir?

Ekonomi

12.05.2024, 18:17

Türkiye, depreme dayanıksız yapıların yenilenmesine kentsel dönüşüm projeleri ile hız verdi. Hükümet ve bankalar, vatandaşlara özel kredi, hibe ve taşınma desteği kampanyası başlattı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan yeni karar ile birlikte bankalardaki kredi kısıtlaması kaldırıldı. Kredi kısıtlamasının ardından kredilerin önü tekrardan açıldı ve ödeme planlarında vatandaşlara kolaylıklar sağlandı. İşte yeni dönemde bankaların vatandaşlara sunduğu imkanlar...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ''Asrın felaketi'' depreminden sonra ''Yarısı bizden'' kampanyası ile birlikte Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kampanyaları hızlandırıldı.

İstanbul'da suya zam mı geldi? İşte güncel fiyatlar İstanbul'da suya zam mı geldi? İşte güncel fiyatlar Haberi Görüntüle

KİMLER KREDİ FIRSATINDAN YARARLANABİLECEK?

Riskli yapılarda oturan T.C. vatandaşları, kampanya kapsamında 700 bin TL'ye kadar hibe ve kredi desteği fırsatından faydalanabilecek.

Buna ek olarak vatandaşlara 100 bin TL'ye kadar taşınma desteği sunulacak. Kiracılar için ise 100 bin TL'ye kadar tahliye desteği sunulacak. İş yerleri için 350 bin TL hibe, 350 bin TL kredi ve taşınma desteği sağlanacak.

Emekliye gıcır gıcır ek ikramiye: 4A 4B 4C'li o tarihte ödeme alacak Emekliye gıcır gıcır ek ikramiye: 4A 4B 4C'li o tarihte... Haberi Görüntüle

700 BİN TL HİBE VE KREDİ DESTEĞİNİN ÖDEME PLANI VE ŞARTLARI NELER?

Bankalar tarafından oluşturulan kampanyada, 24 ay geri ödemesiz dönem ve sonrasında uygun vadeli ödemeler sağlanıyor. Kredi alımlarında hak sahibinin gelir ve kredi puanlarına bakılmayacak. Bu sayede kentsel dönüşüme yeni bir hız kazandırılması bekleniyor. Hibe ve kredi desteği vatandaşlara önemli mali destek sunuyor.

15 Mayıs dolar kaç para? Bugün 1 dolar kaç TL? 15 Mayıs dolar kaç para? Bugün 1 dolar kaç TL? Haberi Görüntüle

HİBE VE KREDİ DESTEĞİ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz 2023 yılında Nisan ayında başlayan ve 1.2 milyon T.C. vatandaşının başvuru yaptığı kampanyada vatandaşlara yeni bir fırsat sunuldu. Öncelik olarak daha önce başvuru yapmış vatandaşlar değerlendirilecek fakat yeni katılmak isteyen vatandaşlarda kredi desteğinden faydalanabilecek.

Kentsel dönüşüm projeleri için özel olarak hazırlanan 700 bin TL'lik kredi desteği, vatandaşlara yeni yaşam alanları oluşturma ve mevcut yapılarını depreme dayanıklı hale getirme fırsatu sunuyor.

Kentsel dönüşüm kredisi, ilk iki yıl  geri ödemesiz ve üçüncü yıldan itibaren faizsiz bir şekilde sunuluyor. Kredi kullanıcıları, üçüncü yıldan itibaren aşağıdaki plana göre ödemelerini yapacaklar:

  • 3. yıl: Aylık 5 bin 833 TL
  • 4. yıl: Aylık 6 bin 125 TL
  • 5. yıl: Aylık 6 bin 431 TL

Devam eden yıllarda ödemeler, her yıl artarak devam edecek ve 12. yılda 98 bin 49 TL ile kredi ödemesi tamamlanmış olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading