Yandex Metrica

Kuyumcularda kuyruk oluşacak: Uyuyan dev uyandı: Peki altında son alım fırsatı kaçtı mı?

Kuyumcularda kuyruk oluşacak: Uyuyan dev uyandı: Peki altında son alım fırsatı kaçtı mı?

Haftaya rekor diyerek başlayan Ons altın fiyatları iç piyasa gram altının fitilini ateşledi. Alım fırsatını kaçıran yatırımcılar ise 'ah vah' çekmeye başladı. Peki altın fiyatları tekrar alım fırsatı sunacak mı, yoksa yükselişine devam mı edecek?

Ekonomi

21.05.2024, 10:10

Uyuyan dev uyandı! Ons altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde 2.500 dolar barajına dayandı. Ons altın fiyatlarında başlayan rekor ateşi iç piyada gram altın fiyatlarını da etkiledi. Peki gram altın, çeyrek altın kaç TL oldu yükselişine devam edecek mi?

Ons altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren "Yatırım Uzmanı Mert Başaran, “Ons altının 3000-3100 dolara kadar, gram altın olarak da 4000-4500 lirayı önümüzdeki yıl görmesi çok olası. Altının önü açık. Kaç yıldır yapmadığı bir şeyi yapıyor. Uyuyan dev uyandı" ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi ile yukarı yönlü hareketlenen Ons altın fiyatları. Ölüm haberinin duyurulmasıyla birlikte 2.500 dolar seviyesini test ederek rekor seviyelere yükseldi. 

Altın rekor üstüne rekor kırdı! Uzmanından kritik uyarı: Boşa beklemeyin! 17 Temmuz 2024 altın fiyatları Altın rekor üstüne rekor kırdı! Uzmanından kritik uyarı: Boşa beklemeyin!... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN YEŞİLE DÖNDÜ

Ons altın bu sabah erken saatlerde 2440,56 dolara kadar yükseldi. 2430 dolarlık son rekorunu da egale eden altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 1 artışla 2438,47 dolar civarında bulunuyor. Bu rekor sonrası iç piyasa da hareketlenen gram altın da 2700 TL'yi test etti. Altının gram fiyatı bu sabah 2.665 lira seviyelerinden değerleniyor. Çeyrek altın fiyatı 4.228 TL’den ve Cumhuriyet altını fiyatı ise 17.243 liradan haftaya başlangıç yaptı.

Yatırım Danışmanı Mert Başaran, ‘Tek bir gerçek var’ diyerek başladığı açıklamasına, "Tüm zamanların zirvesini böyle kırıyorsa altının önü açıktır. Bir de dolar Türkiye’de ucuz kaldığı için gram altında bir ucuzluk var. Dolayısıyla altınları bozmamak lazım. Uzun vade için altınlarınızı tutmaya devam edin" ifadelerini kullandı.

Yatırımcının en büyük sorununun panik olduğunu ifade eden Başarak, "“Altında düşüşler oluyor ama o sırada dolar artıyor, dolar arttığı için altında düşüşleri göremiyor. Altın fiyatları bu seviyede hiçbir şey değil. Ons altının 3000-3100 dolara kadar, gram altın olarak da 4000-4500 lirayı önümüzdeki yıl görmesi çok olası. Altının önü açık. Kaç yıldır yapmadığı bir şeyi yapıyor. Uyuyan dev uyandı. 3 yıldır uyuyordu, uyanıyor. Burada bir uyanış var" şeklinde konuştu.

Faiz etkisi doları esir alacak! Tam 5 ay sonra... İşte güncel döviz fiyatları ve piyasa beklentisi Faiz etkisi doları esir alacak! Tam 5 ay sonra... İşte... Haberi Görüntüle

İSLAM MEMİŞ YÜKSELİŞİ YORUMLADI

Öte yandan yatırımcılar gözünde altın kahini olarak bilinen İslam Memiş, "Ons altın 2380 dolar seviyesi direncini kırdı ve 2400 dolar seviyesine yerleşme çabasında. Ancak bence ons altın için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum. Elimde TL varsa bu fiyattan altın değil dolar alırdım. Altın/dolar paritesi ile altın almak daha ucuza geliyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden uzman isim, "77 bin 400 dolar seviyesinde olan altın fiyatları ne zamanki 77 bin dolar altına geriler o zaman alım fırsatı doğar. Ons altın gerileyince dolar ile parite üzerinden altın alımı yapmak daha ucuz olacaktır." şeklinde konuştu.

Dikkat çeken yorumlarına devam eden Memiş, Gram altın dolar stabil kaldığı için ons altını takip ediyor. Ons altın yükseldiği için gram altın da yükseldi.Ons altın 2400 dolar seviyesinde tutunamazsa gram altın fiyatları tarafında gerileme bekliyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading