Yandex Metrica

Gümüş zincirleri kırdı, ralli başladı: Yarışı kim kazanacak?

Gümüş zincirleri kırdı, ralli başladı: Yarışı kim kazanacak?

2013 yılından bu yana ilk kez 30 doları aşarak zincirlerini kıran gümüş fiyatları yükselişine devam ediyor. Altın ve gümüş arasında başlayan ralliyi hangi değerli metal parçası kazanacak?

Ekonomi

21.05.2024, 10:13

Uzun zaman süren zincirlerini kırarak 30 dolar barajını aşan gümüş fiyatları ilerisi için yatırımcısına pozitif yönlü sinyaller veriyor. Ancak son birkaç haftayı karakterize eden konsolidasyonu sarsan sadece gümüş değildi. Altında fiyatları da haftanın ilk işlem gününe rekor diyerek başladı. Bütün bunlar, sonunda 5 doları kırabilen bakırı da içerecek şekilde genişletilebilir. 

10 yıllık ABD Hazine tahvili getirilerinin düşmesi ve ABD dolarının zayıflaması fiyatların hızlı yükselişine yol açtı. Bu durumu fırsar bilen Altın ve gümüş fiyatları peş peşe rekor zirveleri gördü. Gümüşü 26 doların biraz altına çıkaran son konsolidasyona dayanarak, 34 doların üzerinde bir hareket hedefi elde edilebilir. 

Fiyat yükselişinin devam etmesi için başlangıç ​​sinyali geldi. Bu sinyal sessiz de olmadı. Gümüşün hızla 34-35 dolar bölgesine doğru hareket ettiğini görmek şaşırtıcı olmamalı. Temel koşullar göz önüne alındığında 40 dolara doğru bir hareket bile kategorik olarak göz ardı edilemez. Peki ya altın fiyatları?

IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir! IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir! Haberi Görüntüle

ONS REKOR KIRDI, GRAM ALTIN PSİKOLOJİK SINIRI AŞTI

Ons gümüş fiyatı geçtiğimiz haftayı rekor diyerek kapatmış ve altın yatırımcısına ben de iyi bir alternatifim mesajı vermişti. Gümüş fiyatlarında yükseliş Ons altın fiyatlarını kıskandırdı. Ons haftanın ilk işlem gününde 2 bin 400 dolar seviyesini aştı. Rekor sonrası açıklama yapan İslam Memiş yatırımcıları uyardı.

Altın fiyatlarına ilişkin açıklama yapan İslam Memiş, "Ons altın 2380 dolar seviyesi direncini kırdı ve 2400 dolar seviyesine yerleşme çabasında. Ancak bence ons altın için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum. Elimde TL varsa bu fiyattan altın değil dolar alırdım. Altın/dolar paritesi ile altın almak daha ucuza geliyor ifadelerini kullandı.

Değerlendirmelerine devam eden Memiş, "77 bin 400 dolar seviyesinde olan altın fiyatları ne zamanki 77 bin dolar altına geriler o zaman alım fırsatı doğar. Ons altın gerileyince dolar ile parite üzerinden altın alımı yapmak daha ucuz olacaktır." dedi.

"Gram altın dolar stabil kaldığı için ons altını takip ediyor." diyen altın uzmanı, "Ons altın yükseldiği için gram altın da yükseldi.Ons altın 2400 dolar seviyesinde tutunamazsa gram altın fiyatları tarafında gerileme bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading