Yandex Metrica

Sitede Ara

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 16 milyon asgari ücretlide karamsarlığa neden olmuştu. Fakat bu kararın üzerinden henüz 1 hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen kulislerden yeni asgari ücret formülüne ilişkin detaylar sızdırıldı. Elde edilen bilgiye göre asgari ücret komisyonunun kurulmayacağına kesin gözüyle bakılırken, hükümet vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi için asgari destek paketini hayata geçirmeyi planlıyor. Peki asgari ücret destek paketinin içinde neler olacak? 

Ekonomi

14.05.2024, 18:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir düzenleme olmayacağını duyurdu. Bu gelişme sonrası 16 milyon asgari ücret çalışanı büyük üzüntü yaşarken, müjde Ankara kulislerinden yankılandı. 

41 yaşındaki petrol devi 49 dakikada devrildi: Kudretli imparatorluğunun çöküşü 41 yaşındaki petrol devi 49 dakikada devrildi: Kudretli imparatorluğunun çöküşü Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ÖZEL FORMÜL

Kulis kaynaklarından elde edilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'n asgari ücret kararı sonrası devreye girdiği ve ekonomi yönetimine asgari ücret için özel bir formül geliştirin dediği öğrenildi. Asgari ücret komisyonunun kurulmayacağına kesin gözüyle bakan kaynaklar formülün devlet desteği olabileceği üstünde durdu. 

100 bin liraya çalışacak eleman bulamıyorlar: Bu işi yapan sadece 500 kişi var... 100 bin liraya çalışacak eleman bulamıyorlar: Bu işi yapan sadece... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE EK 2.000 TL DEVLET DESTEĞİ

Aktarılan bilgiye göre emekli maaşlarına yapılacak oran bazında asgari ücretin destekleneceği bildirilirken, 4 bin TL emekli zammına karşın devletin 2 bin TL asgari ücret destek ödemesi yapacağı iletildi. 

Kabine toplantısı sonrası emekli maaşlarına ilişkin açıklama yapan Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete herhangi bir ara zam, toplantı düşünmüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Akılalmaz olay 2 milyar dolara mâl oldu: Köprüyü havaya uçurup izlediler Akılalmaz olay 2 milyar dolara mâl oldu: Köprüyü havaya uçurup... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETLİYE ULAŞIM VE GIDA DESTEĞİ 

Öte yandan sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, asgari ücretli çalışanlar için ulaşım ve gıda destek paketlerini de devreye sokmaya hazırlanıyor.

Kulis kaynaklarına göre vatandaşların asgari ücretle çalıştığını tebliğ etmesi durumunda indirimli ulaşım ve gıda destek kartları ile desteklenmesi bekleniyor. 

Tüm akaryakıt istasyonları birleşti: Benzin ve motorinde bu gece tek fiyat uygulanacak! Tüm akaryakıt istasyonları birleşti: Benzin ve motorinde bu gece tek... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR MAYIN BAŞINDA BAŞLAYACAK

Ekonomi yönetim kurulunun çalışmalara mayın ayının başı itibarıyla başlayacağını belirten kulis kaynakları, emekli maaşının netlik kazanmasıyla birlikte asgari ücret rakamlarına devlet desteğini ve söz konusu ek formüllerle vatandaşın üzerindeki yükü hafifleteceğini iddia etti.

ABD bankasından korkutan altın tahmini: Alevlenme sinyali! ABD bankasından korkutan altın tahmini: Alevlenme sinyali! Haberi Görüntüle

2024 ASGARİ ÜCRET KAÇ TL?

2024 Ocak ayında güncellenen asgari ücret net asgari ücret 17.002 TL brüt ücret ise 20 bin 2 TL oldu. Asgari ücret döviz bazlı tarihinde ilk kez 570 doları buldu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading